Polygon & Near Bergabung, Adakah Harga Keduanya Bakal Naik Lebih Tinggi?

257

“Wow kedua-dua firma terkemuka bekerjasama, ini berita yang sangat baik.”

Polygon dan Near Protocol baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka bakal berganding bahu dalam membangunkan prover* zkWasm yang akan merapatkan jurang antara rantaian berasaskan Wasm dan ekosistem Ethereum (ETH).

*Bertujuan untuk menunjukkan pengetahuan mereka tentang nilai (mari kita panggil ia x ) tanpa mendedahkan sebarang data tentang x itu sendiri

Wasm atau lebih dikenali sebagai WebAssembly adalah rangka kerja digunakan untuk menjalankan program yang kompleks dalam browser.

Suka dimaklumkan Wasm dianggap sebagai pengganti Mesin Maya ETH (EVM) susulan menawarkan fleksibiliti dan kebolehoperasian lebih tinggi termasuk menyokong banyak bahasa serta menawarkan toolset lebih luas.

Menurut pengasas Polygon Sandeep Nailwal, zkWasm membawa maksud projek yang menggunakan Polygon Chain Development Kit (CDK) dapat memilih sama ada ingin melancarkan atau memindahkan rantaian EVM atau bina rantaian Wasm.

Sebagai tambahan kepada pembangunan ekosistem lebih luas, perkongsian tersebut akan membawa Near Protocol lebih dekat dengan ETH seterusnya membolehkan rantaian Wasm memanfaatkan kecairan ETH.

Mata wang kripto NEAR diasaskan oleh Near Protocol telah menarik perhatian banyak pelabur apabila harganya naik lebih 65% dalam tempoh dua minggu susulan daripada persidangan pembangun Near Protocol, NEARCON yang bermula pada 7 November 2023.

Memandangkan kenaikan harga pasaran kripto lebih luas mungkin tidak akan berakhir sehingga Disember, NEAR boleh memecahkan paras $1.63 tetapi jika gagal maka aset digital itu mampu jatuh ke arah $1.17.

Manakala MATIC dibangunkan Polygon perlu menembusi $0.81 sekiranya ingin meneruskan kenaikan sehingga $0.88, sebaliknya harga aset digital tersebut boleh tergelincir semula ke paras $0.73 diikuti $0.68 jika ia tidak dapat mengekalkan kedudukannya.

Sehingga berita ini ditulis, harga NEAR melonjak sebanyak 3.40% pada paras $1.49 dalam tempoh 24 jam lalu dan MATIC pula mencatatkan pendakian sekitar 5.89% pada $0.78 dengan modal pasaran bernilai $7 bilion.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat