Quant (QNT) Tersakiti, Harga Sedia Hadapi Penerjunan Jangka Pendek!

131

“Junam ke tak junam ke, sekarang pun memang harga Quant dah turun.”

Tekanan menurun jangka pendek oleh mata wang kripto Quant (QNT) mampu tercetus disebabkan pemegang awal yang bertindak mendepositkan 118,008 QNT bernilai $9.78 juta dalam bursa aset digital Kraken.

Umum mengetahui QNT sebelum ini merudum 11% sejurus selepas wallet tersebut menjual 8,050 QNT bernilai $742,000 semasa harganya didagangkan pada $92 pada bursa decentralized Uniswap (UNI) pada bulan lalu.

Jadi di sini dapat dilihat peristiwa tersebut bukan sahaja dapat mempengaruhi penjualan malah menjadi pemangkin yang boleh memulakan pergerakan corrections di tengah-tengah seluruh pasaran kripto turut mengalami penurunan drastik.

Kenaikan dalam indeks Santiment Age Consumed yang mencadangkan token tidak aktif iaitu token disimpan dalam wallet bagi masa lama sedang bergerak kemudian boleh digunakan untuk pergerakan naik atau turun dalam jangka pendek.

Menerusi pemerhatian, sejarah menunjukkan pencanakan tersebut diikuti kejatuhan QNT dan ini membawa makna bahawa harganya sedang bersedia mengalami aliran menurun secara besar-besaran dalam masa terdekat ini.

Sementara data Santiment pada Supply on Exchange yang melonjak turut menunjukkan potensi penjualan atau pembentukan puncak hargamanakala penurunan pula memperlihatkan pengumpulan whales.

Dalam kes QNT, Supply on Exchange yang meningkat 1.68 daripada 1.56 menunjukkan pelabur menghantar pegangannya ke dalam bursa untuk merealisasikan keuntungan yang boleh mencetuskan kenaikan harga atau penurunan.

Setakat penulisan ini, harga QNT menjunam sebanyak 8.94% pada paras $75.28 dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran lebih $908 juta kemudian merekodkan penyusutan 12.90% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat