RSR – Pemacu Ekosistem Stablecoin RSV

135

Reserve Right merupakan platform stablecoin dwi-token yang dilancarkan pada Mei 2019 berikutan tawaran pertukaran awal yang berjaya (IEO) di platform Huobi Prime.

Penyediaan token Reserve Right adalah merangkumi kepada stablecoin yang dikenali sebagai Reserve Stablecoin (RSV) yang disokong oleh sekumpulan aset yang diuruskan oleh kontrak pintar (smart contract).

Namun untuk token RSR, ia lebih digunakan untuk memastikan RSV sentiasa dalam paras harga yang stabil iaitu di paras $1.0 dan juga bagi membantu pemegang dalam membentuk masa depan ekosistem Reserve Right.

Nevin Freeman dan Matt Elder merupakan individu yang bertanggungjawab dalam mengasaskan Reserve Right yang mana Freeman adalah CEO dan juga usahawan yang berpengalaman. Matt Elder pula adalah CTO projek yang mempunyai pengalaman berkerja dia Google dan Quixey.

Pada carta RSR/USDT, pergerakan harga RSR telah mempamerkan lonjakan melebihi 500% pada tahun 2021 sebelum kembali membuat penurunan semula untuk menguji paras sokongan sekitar $0.03.

Kelihatan pada penghujung pasaran Mei dan menyambung ke pasaran Jun, harga membuat sedikit lonjakan untuk menguji paras SBR (support become resistance) $0.04-$0.05.

Namun rentak kenaikan itu tidak berjaya diteruskan apabila pergerakan harga RSR kembali menguji paras sokongan $0.03 dan terus bergerak perlahan di paras tersebut.

Sekiranya harga RSR kembali memperoleh sentimen yang positif, jangkaan lonjakan harga bakal kembali menuju ke paras SBR $0.04-$0.05 untuk diuji.

Jika lonjakan itu berjaya dicapai, harga bakal menguji paras $0.06 sebelum pergerakan harga menguji paras SBR seterusnya di paras harga $0.07.

Secara tidak langsung juga, dengan lonjakan tersebut bakal memberikan sinar harapan kepada para pelabur untuk harga RSR kembali membuat lonjakan yang lebih agresif.

Sebaliknya jika harga terus didorong untuk membuat penurunan, paras pembukaan pasaran 2021 sekitar $0.02 bakal diuji untuk menyokong semula lonjakan harga.

Penurunan yang lebih rendah dijangka bakal mencapai ke paras terendah sepanjang masa (ATL) di sekitar paras harga $0.007.

Setakat jam 3.30 petang waktu tempatan, harga RSR menyusut melebihi 3% untuk diperdagangkan di paras sokongan $0.03.

Lihat gambar carta matawang kripto RSR/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat