Seni Bina Teknologi Horizen (ZEN) Sukar Ditandingi!

185

Horizen sebuah sistem blockchain yang boleh diselang-seli (interoperable) , disokong oleh infrastruktur nod yang tidak berpusat.

Sidechain Horizen memberi tumpuan kepada privasi data berskala yang membolehkan perniagaan serta pemaju membina blockchain awam menggunakan teknologi sidechain unik yang dikenali sebagai Zendoo.

Horizen dilancarkan pada Mei 2017 oleh Robert Viglione dan Rolf Versluis.

Keunikan Horizen adalah terletak pada seni bina sidechain yang boleh membuka pelbagai kes penggunaan dunia sebenar yang berpotensi.

Seterusnya, teliti carta pergerakan harga semasa ZEN/USDT.

Zen telah merekodkan pergerakan harga yang cemerlang dengan menghasilkan lonjakan lebih 1,400% pada pasaran 2021 sehingga mencatatkan paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru di paras harga $168.15 pada 8 Mei yang lalu.

Setelah mencatatkan paras ATH tersebut, harga dilihat gagal meneruskan kenaikan dan menyusut lebih 50% ke paras sokongan sekitar $68 seiring dengan kejatuhan Bitcoin (BTC).

Pada pembukaan pasaran bulan Jun, pergerakan harga kekal bergerak secara lemah sehingga membuat penurunan ke paras terendah sekitar $52 yang menjadi perhatian para pelabur.

Untuk jangkaan seterusnya, harga dijangka bakal melepasi paras sokongan sekitar $68 dan menuju ke zon SBR (support become resistance) sekitar $84.

Sekiranya pergerakan harga mencapai zon tersebut, ia bakal diuji terlebih dahulu sebelum membuat kenaikan yang lebih tinggi dan menuju ke zon SBR yang seterusnya.

Namun jika harga ZEN kembali meneruskan trend bearish, penyusutan bakal kembali menguji paras sokongan sekitar $52 sebelum menuju ke paras terendah yang pernah dicatatkan sebelum ini.

Ketika penulisan, ZEN/USDT didagangkan pada $65 melonjak lebih 8% dalam tempoh 24 jam terakhir. Koin kini berada di tangga ke-80 pada carta kripto.

Lihat gambar carta matawang kripto ZEN/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat