SHIB Bakal Rampas Takhta DOGE Lebih Awal Dari Jangkaan?

591

Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, Shiba Inu (SHIB) dipilih menjadi yang terbaik antara dua mata wang kripto meme teratas menyaingi Dogecoin (DOGE).

Doge sebagai pencabarnya yang mempunyai nilai pasaran lebih besar telah gagal untuk meningkat lebih tinggi walaupun mendapat sokongan kuat daripada jutawan Elon Musk.

Disebabkan prestasi DOGE yang kurang memberangsangkan ini, SHIB telah menukar kedudukan ke tangga ke-11 pada carta mata wang kripto. 

Walaupun kini pasaran SHIB adalah $6.73 bilion, token tersebut boleh mengambil kelebihan yang ditutup pada DOGE mengikut metrik sama kerana hanya $1.32 bilion memisahkan SHIB daripada mencapai nilai pasaran DOGE sebanyak $8.05.

Pada tahun 2021, kedua-dua mata wang kripto tersebut mencatatkan penurunan harga yang mendadak, namun SHIB berjaya meningkat lebih 100% manakala DOGE kehilangan 75% daripada nilainya.

Selain itu, SHIB telah mengawal aspek lain iaitu mengekalkan kedudukan baiknya bersama whales Ethereum (ETH), malah token SHIB mencecah 576 bilion daripada staking pools.

Daripada jumlah ini, 499.99 bilion SHIB membuat staking pada pool yang tidak popular, manakala $928,000 di Uniswap exchange.

Realitinya, perubahan harga akan berlaku jika SHIB mengekalkan momentum semasanya dan DOGE mengekalkan mod perlahannya, tetapi ini hanya boleh dilaksanakan mengikut had pasaran jangka pendek.

Secara konteks, SHIB kini berdagang pada $0.00001300, manakala DOGE $0.063, dengan jangkaan kemungkinan SHIB dapat mengatasi DOGE dalam tempoh masa terdekat ini.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat