Siap Sedia! BTC Bakal Terbang Lebih Tinggi Jika Indikasi Ini Dapat Dikecapi – Kata Penganalisis!

360

Bitcoin telah mengekalkan momentum a baru-baru ini dan kini didagangkan melebihi ambang $20,000 buat kali pertama sejak kejatuhan bursa pertukaran mata wang kripto FTX. Nilai mata wang kripto utama menyaksikan harga puncak $21,438 dalam tempoh 24 jam yang lalu. Berdasarkan data pasaran, harga Bitcoin (BTC) diunjurkan meningkat selama 15 hari berturut-turut, yang akan menjadi rentetan terpanjang sejak 2017.

Pelabur mata wang kripto menaruh harapan bahawa kenaikan baru-baru ini dalam Bitcoin boleh menandakan permulaan pemulihan dalam harga mata wang kripto, walupun harga BTC masih jauh dari paras tertinggi sepanjang masa, iaitu lebih daripada $60,000. Menurut Kapten Faibik, penganalisis kripto, kenaikan harga BTC perlu menembusi tahap rintangan kritikal $22k dengan jumlah pembelian yang lebih besar untuk mengesahkan penembusan secara rasmi.

Faibik juga memberi maklumat lanjut mengenai beberapa tanda teknikal kenaikkan harga yang telah dimulakan oleh harga BTC berdasarkan carta mingguan. Mengikut carta mingguan BTC, bendera teknikal positif pertama yang dicetuskan ialah RSI mingguan, yang telah memecahkan aliran menurun yang telah wujud sejak dua tahun lalu. Penunjuk kedua ialah Reben Hash, yang baru-baru ini mempamerkan isyarat beli.

Mengikut analisis, harga Bitcoin akan cuba mencapai tahap rintangan seterusnya pada kira-kira $24,770 jika pembeli berjaya menolak nilai mata wang kripto melebihi ambang utama $22,000. Selepas itu, sasaran seterusnya akan ditetapkan pada $25,100.

Waima begitu, jika harga Bitcoin tidak dapat menembusi paras rintangan itu, maka ada kemungkinan ia akan jatuh ke tahap yang lebih rendah daripada $13,000. Walau bagaimanapun, untuk ini berlaku, BTC perlu menembusi di bawah paras sokongan penting $19,300.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat