Solana (SOL) Tiba-Tiba Menganas! Zaman Kegemilangan SOL Bakal Kembali?

376

Solana (SOL), baru-baru ini mengalami peningkatan harga yang besar, sehingga melampaui $30 pada hujung minggu yang lalu. Pada masa ini, Solana diniagakan pada harga $29.76 dengan nilai pasaran sebanyak $12.428 bilion.

Dalam tempoh sepanjang minggu lalu, harga Solana telah mencatatkan peningkatan yang mencengangkan para ‘trader’ sebanyak 32%. Pada masa yang sama, produk pelaburan Solana telah mengalami aliran masuk bersih sebanyak $15.5 juta. Dengan ini, jumlah aliran masuk keseluruhan untuk Solana pada tahun 2023 telah meningkat menjadi $74 juta, yang mewakili 47% daripada jumlah keseluruhan, berdsarkan data daripada CoinShares.

Lonjakan harga Solana juga mendapat sokongan yang kuat daripada Bitcoin, yang turut meningkat kepada $31,000 pada Ahad, 22 Oktober. Produk pelaburan Bitcoin juga menerima aliran masuk bersih semasa minggu lalu.

Walaupun Solana mencatatkan aliran masuk bersih, Ethereum mencatatkan aliran keluar sebanyak $7.4 juta dalam tempoh sepanjang minggu lalu.

Salah satu petunjuk yang paling meyakinkan tentang potensi Solana untuk menjadi altcoin yang tampil terunggul pada tahun 2023 adalah prestasinya yang terbaru. Dalam tempoh 10 bulan yang lalu, SOL telah meningkat dari $10 menjadi $30, menandakan keuntungan yang ketara. Dalam tempoh sepanjang minggu lalu, ia telah mencatatkan peningkatan yang kukuh sebanyak 41%, dengan peningkatan sebanyak 60% dalam sebulan terakhir dan peningkatan sebanyak 41% dalam tempoh enam bulan terakhir.

Selepas terperangkap di bawah tahap rintangan $25 selama hampir setahun, SOL akhirnya berhasil menembusi tahap tersebut. Bagi mengekalkan pemulihan semasa ini, Solana perlu mencapai penutupan dagangan di atas tahap rintangan yang signifikan yang berada di sekitar paras harga $35.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat