Tergempar! SVB Akhirnya Terpaksa Failkan Perlindungan Kebankrapan Bab 11

583

Kumpulan Kewangan Silicon Valley Bank pada hari Jumaat mengumumkan bahawa pihak mereka telah memfailkan petisyen sukarela untuk penyusunan semula yang diawasi mahkamah di bawah Bab 11 mahkamah Kebankrapan Amerika Syarikat di tengah-tengah krisis yang muncul. Ini berlaku selepas institusi kewangan A.S. campur tangan untuk menangani bencana perbankan yang meletus.

SVB menyebut bahawa dana dan entiti rakan kongsi am SVB Securities dan modal SVB adalah bukan sebahagian daripada pemfailan ini. Entiti yang disebutkan akan terus beroperasi seperti biasa. Dana SVB Capital akan mempunyai akses tetap kepada sumber pembiayaan termasuk kemudahan kredit langganan dan banyak lagi.

Berdasarkan pengumuman, syarikat itu kini mempunyai kira-kira $2.2 bilion kecairan. Selain tunai, firma itu mempunyai sekuriti pelaburan bernilai lain. Sementara itu, hutang yang dibiayai oleh SVB Financial Group adalah lebih kurang $3.3 bilion sebagai amaun prinsipal agregat nota tidak bercagar.

Pihak mereka menambah bahawa Kumpulan Kewangan mempunyai $3.7 bilion ekuiti pilihan terkumpul. Walau bagaimanapun, Bitcoin, aset kripto terbesar terus membuat lonjakan dengan meningkat 8% kepada paras dagangan pada harga purata $26,653. Ia hampir mencecah paras penting $27k. Jumlah dagangan 24 jam BTC meningkat sebanyak 4% kepada $42 bilion.

 

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat