USDCAD Analisa Fundamental Harian 25 Feb 2016

35

Dollar CAD yang melonjak lebih 85 pips sepanjang sesi Asia dan Eropah Rabu semalam, untuk ke paras tertinggi harian sekitar C$1.3860, kembali merudum lebih 180 pips untuk ke paras terendah harian sekitar C$1.3675, sebelum menutup sekitar paras C$1.3700; setelah jualan rumah baru AS dilaporkan merosot dari 544 ribu kepada 494 ribu unit, berbanding jangkaan sebanyak 522 ribu unit.

Di pasaran komoditi, minyak mentah yang menjadi eksport utama Kanada, kembali melonjak didorong oleh sentimen persidangan anggota OPEC dan bukan OPEC yang diharapkan mencapai kata sepakat dalam mengurangkan pengeluaran bagi mencapai kestabilan harga. Iran yang sejak awal lagi menyokong sebarang usaha mencapai kestabilan harga, bagaimanapun tidak bersedia memberikan komitmen selepas sekatan ekonomi ke atasnya ditarik balik.

[adrotate group=”6″]

Hari ini Amerika Syarikat bakal melaporkan tempahan barangan tahan lama yang dijangka bertambah baik dari -5% kepada 3% serta tuntutan pengangguran yang dijangka meningkat dari 262 ribu kepada 271 ribu pemohon. Tiada sebarang laporan berimpak tinggi dari Kanada hari ini.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat