Jika anda trade GBP dan JPY, artikel ini wajib dibaca!

215

Pasangan matawang GBP/USD mengalami kenaikan yang kuat iaitu sebanyak 2 %, begitu juga dengan USD/JPY.

Walaupun tiada pemangkin yang spesifik daripada Jepun (JPY) dan UK (GBP) namun kenyataan yang dikeluarkan mengenai tindakan yang bakal diambil oleh mereka bagi menstabilkan ekonomi menjadi peranan kepada kekuatan matawang Pound dan Yen.

Kenaikan USD/JPY dijangkakan akan berterusan kerana Abe telah mengeluarkan kenyataan bahawa akan masuk campur bagi melemahkan Yen.

USD/JPY 13Julai

Abe juga dilihat akan bersikap agresif terhadap perangsang kewangan dan fiskal.

Manakala kenaikan GBP/USD adalah kerana perlantikan perdana menteri baru tetapi dilihat hanya bersifat sementara, kerana Bank of England dijangka akan memotong interest rate, jika bukan pada khamis ini, dijangka pada bulan Ogos nanti, jelas Mark Carney. Dan dijangka GBP/USD akan membuat U-turn.

Dengan Artikel 50 masih lagi belum dilaksanakan, pakar ekonomi menyatakan bahawa akibat jangka masa panjang masih belum lagi dapat ditentukan. Walaubagaimanpun, dalam masa terdekat, pelaburan dan penggunaan akan menjadi sangat perlahan yang memberikan central bank 1001 sebab untuk mengambil langkah berjaga-jaga.

Screen Shot 2016-07-13 at 9.10.35 AM

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat