Algorand (ALGO) Tiba-Tiba Menjadi Pusat Perhatian, Apakah Yang Berlaku?

449

ALGO, mata wang kripto yang disokong oleh Algorand Technologies, kelihatan telah menarik perhatian yang signifikan dalam kalangan peminat pasaran kripto hari ini selepas lonjakan mendadak dalam harga, meningkat 1.92% dalam tempoh 24 jam yang lalu, mencapai $0.1716.

Berdasarkan carta pasaran, jumlah perdagangan token dan modal pasaran juga meningkat masing-masing sebanyak 23.24% dan 1.88%. Berikut adalah faktor-faktor mengapa harga token ALGO meningkat.

Berdasarkan data yang ditawarkan oleh Coinglass, sebuah platform perdagangan dan informasi token ALGO baru-baru ini mencatatkan peningkatan sedikit sebanyak 1.15% dan kini berada pada $34.96 juta. Ini selari dengan kenaikan harga yang ditunjukkan oleh token hari ini, menandakan trend meningkat.

Selain itu, ini menunjukkan aliran wang yang masuk ke pasaran, turut membantu momentum kenaikan harga, seperti yang juga dilihat dalam peningkatan jumlah perdagangan token. Pada masa yang sama, jumlah kontrak yang didagangkan juga meningkat sebanyak 7.52%, mencapai $44.73 juta, berdasarkan data Coinglass.

Disisi lain, satu lagi perkembangan yang patut diperhatikan kelihatan menggerakkan lonjakan harga. Yayasan Algorand baru-baru ini melancarkan Algorand API baru di Portal API. Ini membantu pengguna dalam meperkukuhkan pembangunan dApp, selanjutnya mendorong lonjakan harga token.

Selain itu, Algorand Ventures, cabang pelaburan Algorand, baru-baru ini melabur dalam Folks Finance, sebuah platform pinjaman, peminjaman, dan perdagangan aset digital, menggerakkan perluasan antar-rantai. Ini berlaku ketika Folks Finance, protokol DeFi utama Algorand, mencatatkan TVL ATH sebanyak $170 juta pada akhir 2023. Ini selanjutnya bersamaan dengan peningkatan harga token.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat