AllianceBlock – Protokol Yang Luar Biasa, Menghubungkan Kewangan Tradisional (CeFi) & DeFi!

346

Memiliki objektif yang hampir sama dengan Unizen (ZCX), AllianceBlock (ALBT) juga tidak kurang hebatnya menjadi salah satu blockchain yang sedang mengukir nama.

Apa itu AllianceBlock?

AllianceBlock Protocol dipercayai sebuah blockchain Layer-2 yang desentralisasi, menghubungkan kewangan tradisional (CeFi) dan desentralisasi (DeFi), sekaligus menjalankan penukaran automatik mana-mana aset digital atau kripto kepada produk yang diterima sistem perbankan.

Konsep Pasaran Modal Desentralisasi (Decentralized Capital Market) yang cuba diketengahkan oleh AllianceBlock menawarkan satu penyelesaian yang kukuh dan keefisienan yang tinggi pada kos bersesuaian, memadailah ketika pasaran masih lagi bergantung kepada pengesahan perdagangan berpusat.

Protokol AllianceBlock, Prometheus Protocol

Terdapat tiga kunci utama yang memainkan peranan penting untuk menghadapi cabaran yang dihadapi kelompok institusi:

  1. Data Governance Layer– semua maklumat akan dikumpulkan, diproses, dan dipisahkan sepenuhnya mematuhi kehendak peraturan bagi memastikan jaminan privasi pengguna dan ketelusan transaksi.
  2. Cross-Border Regulatory Compliance Layer (CBRCL)– memastikan integrasi yang harmoni dengan struktur perundangan dan peraturan yang ada di seluruh dunia.
  3. Security Issuance & Lifecycle Layer– memastikan tokenisasi sekuriti digital kepada sekuriti yang didigitalkan adalah berdasarkan undang-undang.

Koin ALBT

Seperti koin yang lain, ALBT menjadi tunjang utama kepada ekosistem AllianceBlock. Fungsi-fungsinya ada pelbagai dan antaranya:

  • Sebagai medium pertukaran utama
  • Pembayaran kos transaksi
  • Sebagai ganjaran kepada pemilik nod dan para peserta rangkaian
  • Digunakan untuk staking
  • Berfungsi dalam pembakaran koin

Jumlah maksimum bekalan ALBT mencecah 1 bilion. Bagaimanapun, ketika artikel ini ditulis, sebanyak 23% atau lebih 232 juta ALBT berada di dalam kitaran bekalan semasa.

Projek dan kerjasama

Sehingga ke hari ini, AllianceBlock telah banyak melancarkan beberapa kerjasama dengan rangkaian terkemuka dan salah satunya adalah Unizen (ZCX).

Selain daripada itu, mereka juga menjalinkan hubungan dengan LimeChain dalam usaha mewujudkan dan menyokong Liquidity Mining as a Service (LMaaS) yang dibangunkan sendiri oleh AllianceBlock.

Mungkin, ada yang tertarik dengan perjalanan pertumbuhan AllianceBlock untuk masa akan datang. Jika anda berminat untuk melabur di dalam ALBT, boleh mula berdagang melalui Uniswap, KuCoin, dan Bitfinex.

Apa-apa pun, sebelum mulakan pelaburan jangan lupa untuk DYOR!

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat