Apa Yang Berlaku? BTC Tiba-Tiba Meroket Melepasi Paras $28K!

571

Selepas beberapa hari prestasi harga yang kurang memuaskan, bitcoin akhirnya memulakan lonjakan yang signifikan yang mendorong harganya naik lebih dari seribu dolar.

Altcoin juga mengikuti rentak ini, dan hampir semua carta sekarang didagangkan mengukuh. Solana berjaya mengekalkan paras harga $20 dengan peningkatan harian sebanyak 4%.

Minggu perniagaan sebelum ini tidak bermula dengan baik bagi BTC, yang mula kehilangan nilai selepas gagal untuk mengekalkan di atas $28,000. Beberapa hari berikutnya pula dilihat agak menyakitkan, dengan BTC merudum ke paras terendah dua minggu sebanyak $26,500 pada hari Rabu.

Seperti yang dijangka, hujung minggu lepas agak suram, dengan sedikit atau tiada pergerakan. Walau bagaimanapun, perdagangan pada hari Isnin membawa lebih banyak turun naik. Waima begitu, BTC melonjak lebih dari seribu dolar dalam beberapa jam dan mencecah paras tertinggi mingguan hampir di bawah $28,000.

Kenaikan sebanyak 3.5% pada hari ini menunjukkan modal pasarannya telah meningkat dengan pesat ke lebih dari $540 bilion selepas berjuang di bawah paras $525 bilion semalam. Dominasinya ke atas altcoin juga meningkat kepada lebih daripada 50% sekarang.

Kripto alternatif juga mengalami kesukaran minggu lepas, mungkin akibat konflik yang berlaku. Waima begitu, sekarang, hampir semua carta dipenuhi warna hijau.

Ethereum telah meningkat sebanyak 1.5% dan hampir ke paras $1,600. Binance Coin telah melonjak di atas $210 selepas peningkatan harian sebanyak 2.5%. Ripple, Cardano, Dogecoin, Tron, Toncoin, Polkadot, Polygon, dan Litecoin telah meningkat sebanyak 1-2%.

Solana meningkat sebanyak 4% dan berada hampir pada tahap $23. Bitcoin Cash dan Bitcoin SV telah mendapat manfaat terbesar dari altcoin bermodal besar. BCH meningkat lebih dari 5%, sementara BSV telah melonjak lebih dari 11%.

Modal pasaran kripto secara keseluruhan telah meningkat sebanyak $30 bilion dari lonjakan harga pada hari Isnin ini.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat