Berita Baik Untuk Pelabur, Enjin (ENJ) Sedia Untuk Meroket!

1,625

Matawang kripto Enjin (ENJ) dikhabarkan berada di fasa awal sebelum berlaku lonjakan, berdasarkan pada indikator teknikal dan kemas kini rangkaian penting yang dijadualkan berlaku pada 6 April 2021.

Sebagai rekod, kos untuk membeli satu ENJ telah meningkat lebih 1500% semuanya kerana lonjakan gas di rangkaian Ethereum dan kos transaksi dagangan, menyebabkan koin ini menjadi alternatif.

Malah, lonjakan itu juga didorong oleh khabar yang diumumkan pada bulan lalu di mana akan berlaku kemaskini untuk meningkatkan taraf skalabiliti dan saling kendali rangkaian.

Kemaskini tersebut juga bertujuan untuk menyahkan kos gas Ethereum yang tinggi sekaligus dan pada masa yang sama meningkatkan sokongan terhadap industri non-fungible token (NFT) yang sedang mendapat bantuan.

Kemaskini pertama, JumpNet akan dilancarkan esok, 6 April. Enjin menyifatkan kemaskini tersebut sebagai blockchain Ethereum versi peribadi dengan kaedah konsensus Proof of Authority (PoA) dimana akan membolehkan transaksi segera, selamat dan bebas gas.

Enjin juga merancang untuk menambah lebih banyak nod dalam JumpNet dengan bekerjasama dengan firma yang dipercayai.

Kemaskini JumpNet juga akan mendorong baik pulih rangkaian Enjin sepenuhnya, pada kemaskini kedua dikenali sebagai Efinity. Ia juga akan memperkenalkan rangkaian saling kendali multi-chain untuk NFT.

Ketika ini, ENJ dilihat masih di paras lemah ekoran daripada pembetulan bagi seluruh pasaran kripto. Misalnya, kadar pertukaran bagi pasangan BTC/USD susut 0.65% pada awal pagi ini manakala ENJ/USD susut hampir 3% dalam 24 jam lalu.

Dijangka matawang ini bakal mencecah ke paras $3.81. Bagaimanapun, ketika penulisan, ENJ didagangkan pada $2.44, meningkat 0.8% dalam 24 jam.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat