Berita Korporat Untuk Trader Saham Hari Ini – 13/6//2019

248

Keuntungan bersih Bermaz Auto Bhd (BAuto) melonjak 90 peratus kepada RM265.26 juta pada tahun kewangan berakhir 30 April, 2019, berikutan jumlah jualan domestik dan margin keuntungan kasar yang meningkat serta sumbangan keuntungan yang lebih tinggi daripada syarikat sekutu, Mazda Malaysia Sdn Bhd.

Lebih 1,000 syarikat pembinaan tempatan, termasuk Bumiputera memohon untuk mendapatkan sebahgian daripada 40% kerja sivil dalam projek Laluan Kereta Api Pantai Timur (ECRL) bernilai RM44 bilion, kata pemilik projek Malaysia Rail Link (MRL).

Pengeluar gula bertapis tempatan, MSM Malaysia Holdings Bhd. (MSM) dan Central Sugars Refinery Sdn. Bhd. (CSR) kecewa dengan pengumuman kerajaan yang meluluskan permit import (AP) untuk lapan pengeluar makanan dan minuman (F&B) di Sarawak.

Crest Builder Holdings Bhd, yang menyaksikan kenaikan dalam pasaran tender pembinaan, mensasarkan untuk memperoleh pekerjaan pembinaan bernilai RM500 juta pada separuh kedua tahun ini, sejajar dengan matlamatnya untuk memenangi kontrak pembinaan sebanyak RM600 juta pada tahun 2019.

Pengilang dan pengedar peralatan pemotongan, HPMT Holdings Bhd., yakin terhadap prospek industri berkenaan ketika ekonomi global sangat mencabar, termasuk Brexit dan perang perdagangan AS-China.

Muhibbah Engineering (M) Bhd meneroka peluang untuk mengambil bahagian dalam pengangkutan gas asli untuk loji kuasa di Indonesia. Muhibbah mahu mempelbagaikan sumber pendapatannya melalui pendapatan berulang.

Seacera Group Bhd mencari nasihat undang-undang mengenai pengisytiharan sukarela yang dibuat oleh pengarah anak syarikatnya Duta Skyline Sdn Bhd tanpa kelulusan bertulis daripada papan Seacera dan Skyline Duta.

Daya Materials Bhd telah menerima surat daripada United Overseas Bank (Malaysia) Bhd (UOB), menyatakan bank itu akan menggunakan deposit tetap yang diikrarkan sebelum ini bernilai RM76,826 untuk sebahagiannya menyelesaikan jumlah tertunggak sebanyak RM1.07 juta.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat