BTC Kekalkan Momentum, Halatuju BTC Menjadi Tanda Tanya Para Pelabur!

173

Mata wang kripto Bitcoin (BTC) terbesar di dunia meningkat sebanyak 4% dalam tempoh 24 jam terakhir yang melepasi paras dagangan $28,500. Selain itu, lonjakan harga Bitcoin ini berlaku di tengah-tengah penyatuan dalam pasaran yang lebih luas kerana altcoin memberikan hasil yang mendatar.

Walau bagaimanapun, lonjakan harga Bitcoin baru-baru ini telah membantu keseluruhan pasaran kripto untuk melepasi paras $1.2 trilion. Sepanjang dua minggu lepas, sentimen pasaran semasa adalah neutral apabila BTC terus didagangkan dalam julat dekat antara $27,000 dan $28,600, iaitu tahap sokongan dan rintangan masing-masing. Dalam laporan terbaharunya, pembekal data dalam rantaian Santiment menyatakan:

“Tahap penunjuk kekuatan relatif (RSI) juga menunjukkan perbezaan menurun, menunjukkan tekanan belian yang lemah. Purata pergerakan mudah 200 hari dan 200 minggu bertindak sebagai tahap sokongan yang kukuh untuk BTC. RSI bulanan menunjukkan arah aliran menaik, menunjukkan potensi kenaikan jangka panjang. Walau bagaimanapun, keadaan pasaran semasa menunjukkan bahawa Bitcoin mungkin mengalami pembetulan sebelum sebarang kenaikan besar”.

Sebaliknya, jika harga Bitcoin berjaya melepasi $28,600, ia boleh meningkat lebih lanjut dalam julat $29,000 hingga $32,000. Begitu juga sebaliknya, jika harga BTC jatuh di bawah sokongan $27,000, ia boleh jatuh lebih jauh kepada $26,000 dan ke bawah. Data dalam rantaian juga menunjukkan bahawa di tengah-tengah kenaikan harga semasa, penguasaan sosial BTC telah mencapai paras tertinggi satu tahun yang baharu.

Data dalam rantaian menunjukkan bahawa pengumpulan dalam mata wang kripto terbesar di dunia berterusan sepanjang tahun lepas. Data Santimen mencatatkan:

Sejak Februari ’22, jumlah alamat yang memegang Bitcoin telah meningkat sebanyak 10,279, peningkatan +7.1%. Bersama-sama dengan Bitcoin, beberapa altcoin lain juga telah menunjukkan prestasi yang baik dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Pada awal minggu ini, dua altcoin utama Ripple (XRP) dan Cardano (ADA) mencatatkan lonjakan yang kukuh dengan kedua-duanya memperoleh lebih daripada 10% sehari sebelumnya.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat