Cantik! Nampaknya Ethereum (ETH) Sudah Bersedia Menuju Ke $4,000!

1,021

Ethereum menyaksikan permulaan yang cukup baik pada pembukaan pasaran bulan September, dengan pergerakan harga yang dilihat memberi isyarat untuk menuju ke $4,000.

Ethereum melonjak 13% pada sesi dagangan semalam mencatatkan paras tertinggi terbaru $3,842.

Pandangan perspektif, Ethereum telah mengatasi kripto ke-5 teratas antaranya BTC 5%, ADA 6%, BNB 7%, XRP 7% pada sesi dagangan semalam.

Turut dinilai bahawa sentimen semasa telah menyokong kuat pergerakan harga ETH, salah satunya hard fork London ‘EIP-1599’.

Seterusnya, teliti carta pergerakan semasa harga ETH/USDT.

ETH dilihat sedang berdepan dengan paras rintangan yang sering kali diuji pada sesi dagangan bulan Mei, paras resistance $3,800 merupakan paras rintangan tersebut.

Pandangan sudut teknikal, ETH dilihat masih kekal dengan pergerakan harga yang positif dan sedang menguji paras resistance $3,800.

Sekiranya ETH bertahan lama menguji paras resistance $3,800, ETH dilihat berpotensi untuk menembusi paras tersebut dan menuju ke paras $4,000.

Namun, jika pergerakan harga kembali menunjukkan corak penurunan, paras RBS (resistance become support) sekitar $3,300 bakal diuji terlebih dahulu samada membuat rebound atau meneruskan penurunan ke paras yang lebih rendah.

Ketika penulisan, Ethereum didagangkan sekitar harga $3,760 melonjak lebih 9% dalam tempoh 24 jam terakhir.

Lihat gambar carta matawang kripto ETH/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat