Capai Digit 3 Angka, Solana Kukuh Kedudukan Dalam Kelompok Top-10!

244

Solana terus memperkukuhkan kedudukan top-10 untuk menduduki di tangga ke-8 dengan nilai pasaran melebihi $33 bilion berdasarkan kepada CoinMarketCap.

Lonjakan itu sedikit sahaja lagi bakal mengatasi Dogecoin yang berada di tangga ke-7.

Beberapa faktor dilihat memacu Solana kekal mencatat lonjakan yang drastik dan kini kembali menyinari pasaran kripto dengan prestasi memberangsangkan.

Solana juga telah mempamerkan peningkatan melebihi 500% daripada paras terendah $22 yang sering kali diuji pada dagangan Mei sehingga Julai.

Melihat kepada carta SOL/USDT, pergerakan harga telah pun ‘meroket’ ke paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaharu di paras harga $130.11.

Namun menjelang penghujung pasaran Ogos, harga sedikit menyusut ke zon RBS (resistance become support) $100 yang berkemungkinan didorong oleh aktiviti profit taking.

Penurunan harga itu dilihat sedang membuat HL (higher low) yang terbaharu sebelum meneruskan rentak kenaikan yang lebih tinggi.

Lonjakan yang lebih drastik akan diperhatikan pada paras ATH $130.11 untuk ditembusi sebelum menjangkau jangkaan dalam mencapai paras $150.

Tetapi tidak mustahil untuk harga kembali menyusut ke paras yang mungkin lebih rendah sedikit sekitar zon RBS seterusnya pada $80-$84 bagi menentukan arah berikutnya.

Adakah SOL mampu memperoleh nilai pasaran dua kali ganda lagi untuk menduduki top-5 di CoinMarketCap berdasarkan rekod prestasi yang terus gah pada ketika ini?

Setakat jam 1.40 tengah hari waktu tempatan, harga SOL kekal melonjak melebihi 2% untuk diperdagangkan di paras harga sekitar $110.40.

Lihat gambar carta matawang kripto SOL/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat