CEO Twitter Umum Ingin Integrasikan Twitter Dengan Bitcoin?

510

Jack Dorsey, Ketua Pegawai Eksekutif Twitter membuat kenyataan yang menaikan sentimen positif dalam komuniti kripto dengan menyatakan bahawa Bitcoin akan menjadi sebahagian besar dalam masa hadapan syarikat.

Pada 22 Julai, Twitter telah menerbitkan surat suku kedua 2021 yang ditujukan kepada para pemegang saham dan juga dalam Persidangan Pendapatan Suku Kedua 2021 atas talian. Dalam persidangan atas talian tersebut telah membincangkan banyak perkara namun Bitcoin dan kripto menjadi topik hangat dalam kalangan peserta.

Dorsey sejak kebelakangan ini telah menunjukkan minat yang ketara terhadap Bitcoin dan kripto, Justeru tidak hairan Dorsey secara jelas menyatakan bahawa Bitcoin akan memainkan peranan penting dalam perjalanan perkembangan syarikat.

Dorsey turut menyebut bahawa matawang kripto yang berfungsi sebagai alat transaksi hanyalah sampingan (insentif ekonomi), yang menjadi tumpuan utama adalah kelebihan yang boleh memberikan ruang untuk desentralisasi media sosial. Justeru beliau melihat ia dapat membawa keuntungan kepada Twitter dan menyeru pemegang saham Twitter untuk menyisihkan pelaburan ke kripto.

Beliau juga menekankan bahawa jika ada matawang global Internet, Twitter akan mendapat banyak keuntungan kerana dapat beradaptasi cepat dengan beberapa produknya seperti Tip Jar, Subscription, Commerce, Super Follows, dan sebagainya.

Sebelum ini Dorsey telah mengumumkan syarikat perkhidmatan kewangan beliau ,Square yang berhasrat untuk membangunkan ‘hardware Bitcoin wallet’.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat