Di Tengah Krisis FTX-Alameda, Pasaran Kripto Khuatir Aset Kripto Ini Bakal Menerima Nasib Yang Sama Seperti Solana!

633

Bursa kripto FTX dan firma perdagangan Alameda Research berada dalam masalah mudah tunai yang teruk. Pertukaran kripto Binance pada hari ini telah menyatakan kesediaan untuk memperoleh FTX kerana Ketua Pegawai Eksekutif Chanpeng “CZ” Zhao dengan menandatangani LOI untuk membantu mengatasi masalah mudah tunai.

Sementara itu, Alameda telah membuang token Solana (SOL) untuk membendung kejatuhan FTX Token (FTT). Data dalam rantaian menunjukkan Alameda akan membuang banyak token termasuk MATIC Polygon.

Anak syarikat FTX Alameda Research mula membuang token Solana (SOL) selepas CEO Binance “CZ” mengumumkan menjual semua pegangan FTT dalam beberapa bulan akan datang. Langkah itu mencetuskan masalah mudah tunai yang besar pada FTX apabila peniaga mula menjual pegangan FTT.

Alameda dan anak syarikat FTX yang lain mula memindahkan Ethereum (ETH) dan stablecoin ke bursa kripto apabila rizab ETH jatuh ke paras terendah sejak November 2021. Beberapa pengguna turut melaporkan pengeluaran Bitcoin yang masih tertangguh walaupun telah hampir 10 jam. Token FTT telah merosot lebih 70% kepada paras dagangan $4.33.

Alameda mula menjual token Solana (SOL) untuk mengelakkan kejatuhan lebih lanjut dalam harga token FTT. Harga SOL jatuh lebih 31% dalam 24 jam yang lalu, menjadikan paras terendah $19.

Firma perdagangan kripto turut memindahkan 2.97 juta token MATIC bernilai 2.9 juta ke Binance. Alameda juga mungkin membuang lebih banyak token MATIC. Penganalisis kripto percaya harga MATIC boleh turun semula ke paras sokongan $0.60. Pemain pasaran turut memberi perhatian pada harga MATIC kerana Alameda mungkin mencetuskan penjualan yang serupa dengan Solana.

Alameda mempunyai aset bernilai $150.53 juta termasuk stablecoin, ETH, BIT dan token FTT. Dalam masa yang sama turut termasuk sejumlah besar token SRM, OP, MATIC, MASK, SAND dan FTM.

Harga MATIC Polygon jatuh di bawah $1 disebabkan penjualan seluruh pasaran. Harga MATIC didagangkan pada $0.93, turun lebih 19% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat