ETH Mengganas! Pasaran Saksikan Aliran Masuk Berjumlah Besar

398

Jumlah aliran masuk bersih untuk ETF Bitcoin spot pada 22 Mei adalah $154 juta, meneruskan aliran masuk positif selama lapan hari berturut-turut.

Sementara itu, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF mengalami aliran keluar sebanyak $16.0914 juta. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) mencatatkan aliran masuk sehari sebanyak $91.9527 juta, dan Fidelity’s FBTC ETF mencatatkan aliran masuk sebanyak $74.572 juta. Ark Invest’s ARKB juga mencatatkan aliran masuk sebanyak $3 juta.

ETF lain, termasuk Bitwise’s BITB, VanEck’s HODL, Galaxy Digital’s BTCO, Valkyrie’s BRRR, Franklin Templeton’s EZBC, dan WisdomTree’s BTCW, tidak menunjukkan sebarang aktiviti untuk hari tersebut, berdasarkan data yang dikumpulkan oleh SoSoValue.

Keterujaan dalam ETF Bitcoin spot dikaitkan dengan peningkatan harga BTC baru-baru ini, yang meningkat 5% sepanjang minggu lalu. Pada 21 Mei, BTC mencapai paras tertinggi enam minggu sebanyak $71,600 sebelum jatuh di bawah paras $70,000.

Setelah beberapa minggu mengalami kemunduran, aliran masuk ini mencerminkan penerimaan Bitcoin yang semakin meningkat dalam dunia kewangan tradisional, dengan penglibatan yang signifikan daripada institusi kewangan.

K33 Research baru-baru ini mendedahkan bahawa setakat 31 Mac, 937 firma profesional di Amerika Syarikat telah melabur dalam pasaran ETF Bitcoin spot.

Antara pelabur terbesar adalah Millennium Management, sebuah dana lindung nilai utama, dan Susquehanna International Group (SIG), sebuah firma perdagangan kuantitatif global, dengan pelaburan masing-masing sebanyak $2 bilion dan $1 bilion.

Pelaburan yang signifikan juga datang daripada firma perbankan terkemuka AS, Morgan Stanley dan firma penasihat Pine Ridge Advisers, dengan jumlah masing-masing $269 juta dan $205.8 juta.

Di tengah keghairahan berkenaan potensi kelulusan Spot Ethereum ETF oleh SEC AS, optimisme dalam pasaran kripto telah mencapai tahap baru. Sementara itu, satu ciapan terbaru dari QCP Capital telah mengukuhkan lagi sentimen ini, meramalkan kenaikan harga Ethereum melebihi $6,000 berikutan optimisme terhadap ETF.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat