ETH Sedia Menakluki Paras Tertinggi Baru? Ini Apa Yang Berlaku Dalam Pasaran Kripto

586

Selepas volatiliti yang meningkat minggu lalu telah mengakibatkan banyak lonjakan dan penurunan besar, harga bitcoin telah memasuki fasa pengumpulan, berada dalam julat antara $68,000 dan $69,000.

Ethereum menyambung semula kenaikannya selepas kelulusan ETF ETH spot di Amerika Syarikat, dan ia telah mencapai semula paras $3,900.

Mata wang kripto utama adalah antara penerima manfaat terbesar dari khabar angin positif minggu lalu mengenai kemungkinan kelulusan ETF Ethereum spot oleh SEC AS. Aset ini melonjak sebanyak lima ribu US dolar pada hari Isnin lepas dan mencapai puncak mingguan hampir $72,000.

Namun, ia mula mundur pada hari-hari berikutnya dan menjunam beberapa jam sebelum pengawal selia AS benar-benar meluluskan lapan produk kewangan tersebut. Pada masa yang sama, BTC jatuh ke paras $66,250 sebelum kenaikan harga memintas pergerakan itu dan menghentikan kejatuhan.

BTC melantun dan naik ke $69,500 pada hari Sabtu tetapi gagal terus meningkat dan menakluki paras $70,000 sekali lagi. Malah, ia telah jatuh di bawah  paras tersebut dan menghabiskan 36-48 jam terakhir dalam julat sekitar $68,000 – $69,000 .

Penurunan kecil pada skala harian bermakna bahawa nilai pasaran bitcoin telah merosot kepada $1.350 trilion. Dominasi bitcoin ke atas altcoin telah merosot dan turun di bawah 50% buat pertama kalinya dalam beberapa bulan.

Disisi lain, PEPE telah menjadi penerima manfaat terbesar pada skala mingguan dan meme coin popular ini berjaya menggandakan kenaikannya dalam 24 jam yang lalu. Lonjakan 13% sejak semalam telah mendorong PEPE ke paras tertinggi sepanjang masa yang baru iaitu lebih dari $0.000017.

FLOKI dan BONK juga menunjukkan peningkatan yang baik, masing-masing dengan keuntungan sekitar 13%. Walaupun kebanyakan altcoin bermodal besar agak perlahan, Ethereum telah mengambil pentas utama dengan lonjakan 3.5%. Akibatnya, mata wang kripto kedua terbesar ini kini didagangkan jauh di atas $3,900.

Sebaliknya, DOGE, XRP, TRX, AVAX, NEAR, dan BCH sedikit berada dalam keadaan merah. Jumlah modal  pasaran kripto keseluruhan telah mengekalkan posisinya sejak semalam pada lebih dari $2.7 trilion di CG.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat