Ethereum Dalam Bahaya? Hampir 400K ETH Dipindahkan Oleh Kelompok “Whales”!

346

Ethereum yang merupakan aset kripto kedua terbesar berhadapan malapetaka apabila harganya telah jatuh lebih daripada 8% dalam 24 jam terakhir. Walau bagaimanapun, sebahagian kelompok Whales mungkin melihat ini sebagai satu peluang untuk menambah lagi pegangan mereka.

Berdasarkan data yang dikeluarkan oleh penjejak ‘whales’, kelompok terebut telah menghantar sekitar 400k Ethereum dari bursa kripto. Lebih daripada $ 445 juta Ethereum dipindahkan ke pelbagai dompet yang tidak diketahui di tengah -tengah kejatuhan harga.

Data menggambarkan bahawa kelompok ‘whale’ menggerakkan sekitar 300k Ethereum (bernilai kira -kira $ 333 juta) dari Upbit ke dompet yang berbeza. Walau bagaimanapun, transaksi terbesar yang direkodkan oleh pelacak telah mendapati terdapat penambahan ETH bernilai $ 129.1 juta dari bursa pertukaran yang sama. Disisi yang berbeza, kelompok whale turut mengumpul 99.99k Ethereum dari Bhinifinex Crypto Exchange. Transaksi bernilai sekitar $ 112.4 juta, berdasarkan data.

Pengumpulan whales hadir di tengah -tengah penurunan harga Ethereum yang besar. Harga ETH turun sebanyak 12% dalam 7 hari yang lalu. ETH didagangkan pada harga purata $ 1,128 semasa penulisan.

Berdasarkan data Coinglass, sekitar 66,704 pedagang telah mengugurkan lebih daripada $ 180 juta dari pasaran crypto dalam 24 jam terakhir. Kira-kira $ 40 juta dari Ethereum. 85% daripada pembubaran ini datang dalam kedudukan long.

Modal pasaran kripto global telah turun di bawah paras $ 800 bilion penting. Ia kini berjumlah $ 795 bilion. Harga bitcoin telah menurun sebanyak 3% dalam 24 jam terakhir. Ia didagangkan pada harga purata $ 16,168, semasa penulisan.

Disisi yang berbeza, telah terdapat khabar bahawa penggodam FTX yang mencuri $ 600 juta dari bursa FTX telah mula menukar dana kepada Bitcoin. Ia menyebut bahawa penggodam berjaya menukar semua stablecoins ke ETH. Jumlah yang terkumpul Ethereum bernilai kira -kira $ 288 bilion.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat