Fehh! Apple & Syarikat Di Sebalik Kripto Ini Akan Bergabung!

272

“Adakah harganya akan naik jika mereka bekerjasama?”

Sebagai sebahagian daripada acara utama, produk dipautkan ke rangkaian Render (RNDR) yang menawarkan rendering* GPU** distributed pada blockchain telah disebut dalam acara Apple pada hari Isnin semalam.

*Proses menghasilkan imej fotorealistik atau bukan fotorealistik daripada model 2D atau 3D melalui program komputer

**Unit pemprosesan grafik, pemproses khusus yang pada asalnya direka untuk mempercepatkan pemaparan grafik

Memang tidak dinafikan mata wang kripto berasaskan artificial intelligence (AI) seperti RNDR dan SingularityNET semakin raih populariti sejak kebelakangan ini.

Walaupun chatbots AI dan produk lain masih belum mengintegrasikan pembayaran kripto, Persidangan Pembangun Seluruh Dunia Apple 2023 (WWBC) dijangka bakal beri laluan untuk penyepaduan aset digital melalui pelancaran set kepala digelar Vision Pro.

Meskipun begitu, tiada ciri atau kemas kini berhubung pasaran kripto disebut semasa persidangan WWDC tersebut tetapi Apple berhasrat untuk memeterai perjanjian bersama OTOY Inc, iaitu syarikat yang mengasaskan rangkaian RNDR.

Sementara syarikat pembuat iPhone menampilkan Octane X yang merupakan ciri rendering GPU tersedia di Mac App Store, di mana ia juga mempunyai kaitan dengan RNDR susulan OTOY ialah syarikat di sebalik kedua-dua produk itu.

Secara konteks, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) OTOY bernama Jules Urbach telah mengasaskan RNDR pada tahun 2016 untuk menyediakan penyelesaian rendering berasaskan GPU decentralized.

Oleh demikian, terdapat spekulasi yang mengatakan bahawa Apple dan Octane mungkin akan bekerjasama tidak lama lagi.

Umum mengetahui produk Apple augmented reality (AR) dan virtual reality (VR), iaitu set kepala Vision Pro pada asalnya dijangka memerlukan fungsi rangkaian RNDR dan rendering GPU tetapi syarikat itu malangnya tidak menyebut sebarang perkongsian ketika acara itu.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat