Fuh, Data ADP Bulan Februari Terkurang Jangkaan! Adakah Ini Petunjuk Yang Baik?

559

Pekerjaan swasta di Amerika Syarikat meningkat sedikit kurang daripada yang dijangka pada bulan Februari, berdasarkan data yang dipaparkan pada hari Rabu.

Pekerjaan swasta meningkat sebanyak 140,000 jawatan bulan lalu selepas meningkat sebanyak 111,000 yang dinilai menaik pada Januari, berdasarkan laporan Pekerjaan ADP. Pakar ekonomi yang ditemubual oleh Reuters telah meramalkan penambahan pekerjaan swasta sebanyak 150,000 bulan lalu berbanding dengan yang dilaporkan sebelumnya sebanyak 107,000 pada Januari.

Laporan ADP, yang dibangunkan bersama dengan Stanford Digital Economy Lab, diterbitkan sebelum pelepasan laporan pekerjaan yang lebih komprehensif dan diawasi rapat oleh Jabatan Tenaga Kerja untuk Februari pada hari Jumaat.Data ini cenderung untuk berlebihan menggambarkan perlambatan dalam pasaran tenaga buruh berbanding dengan data pekerjaan rasmi.

Berdasarkan kajian Reuters terhadap ahli ekonomi, dijangka Bahagian Statistik Buruh Jabatan Tenaga Kerja akan melaporkan bahawa pekerjaan swasta meningkat sebanyak 160,000 jawatan bulan lalu selepas meningkat 317,000 pada Januari.

Jumlah pekerjaan bukan pertanian dianggarkan meningkat sebanyak 200,000 jawatan selepas meningkat 353,000 pada bulan sebelumnya. Kadar pengangguran dijangka kekal tidak berubah pada 3.7% dan pertumbuhan gaji tahunan akan melambat kepada 4.4% dari 4.5% pada Januari.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat