GBPUSD Analisa Fundamental Harian 1 Oct 2015

31

moshedfx-forex-malaysia-gbpusd-017

Pound Dollar yang memacu naik lebih 80 pips pada pagi Eropah Rabu semalam, merudum semula pada petangnya untuk mencapai paras terendah harian sekitar 1.5105 sebelum menutup sekitar paras 1.5125; setelah data GDP dan defisit UK yang menyokong pembelian Pound dihentak semula oleh spekulasi kenaikan kadar AS pada lewat tahun ini, setelah data pekerjaan AS menunjukkan peningkatan yang lebih baik.

Di pasaran UK, anggaran akhir untuk GDP pada suku kedua dilaporkan seperti jangkaan 0.7%, dan akaun semasa UK menunjukkan pengurangan defisit dari £22.2 bilion kepada £16.8 bilion.  Penurunan ini menunjukkan angka eksport yang semakin meningkat mengatasi import, sekaligus mengurangkan defisit akaun semasa dan membantu sokongan belian untuk Pound.

[adrotate group=”6″]

Hari ini UK bakal melaporkan “manufacturing PMI” yang dijangkakan stabil pada 49.7 seperti sebelumnya.  Malam nanti AS pula akan melaporkan “manufacturing PMI” yang dijangka menurun dari 51.1 kepada 50.8.  Pada masa yang sama, tuntutan bantuan pengangguran AS juga akan dilaporkan, yang dijangka meningkat dari 267 ribu kepada 273 ribu pemohon.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat