GBPUSD Analisa Fundamental Harian 17 Mac 2016

30

Pound Dollar yang jatuh lebih 105 pips pada sepanjang sesi Asia dan Eropah Rabu semalam, untuk ke paras terendah harian sekitar $1.4050, memacu naik lebih 215 pips untuk ke paras tertinggi harian sekitar $1.4275, sebelum menutup sekitar paras $1.4255; setelah Dollar dijual apabila FOMC Feds AS memutuskan untuk mengurangkan jumlah jangkaan kenaikan kadar pada tahun ini dan mengekalkan kadar sedia ada.

Sebelum daripada itu, di pasaran UK, Pejabat Statistik Kebangsaan (ONS) UK melaporkan bahawa kadar pengangguran stabil pada 5.1% dengan tuntutan bantuan pengangguran berkurang sebanyak 18,000 pemohon dan purata pendapatan meningkat dari 1.9% kepada 2.1%, berbanding jangkaan 2%. Data pekerjaan yang bertambah baik ini menunjukkan ekonomi UK yang semakin pulih walaupun agak perlahan.

[adrotate group=”6″]

Petang ini UK bakal melaporkan keputusan kadar dan kenyataan minit Monetary Policy Committee (MPC) terbaru.  Pasaran menjangkakan kadar akan dikekalkan sepanjang tahun ini berikutan kegawatan pasaran kewangan dan ketidaktentuan ekonomi global yang melanda baru-baru ini.  Malam nanti, AS pula bakal melaporkan tuntutan pengangguran yang dijangka bertambah dari 259 ribu kepada 267 ribu pemohon.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat