Google Buat U-Turn! Pengiklanan Kripto Bakal Dibenarkan?

339

Desas desus terbaru dalam dunia kripto antaranya Google dijangka akan mengemaskini polisi pengiklanannya untuk membenarkan produk-produk kripto tertentu dipromosikan di enjin carian utamanya.

Panduan yang telah dikemaskini dijangka akan memberi impak besar kepada dana dagangan Bitcoin secara tunai (ETF), dengan pihak industri meramalkan bahawa mereka mungkin sejajar dengan kriteria yang dikemaskini tersebut.

Matlamat utama kemaskini polisi ini adalah untuk menjelaskan promosi Cryptocurrency Coin Trusts. Ia menetapkan bahawa penasihat dan pengiklan yang memberi tumpuan kepada Amerika Syarikat dan mereka berpeluang untuk mengiklankan produk mata wang kripto asalkan mereka memenuhi kriteria yang ditentukan dan mendapat pengesahan dari Google.

Berdasarkan polisi yang dikemaskini oleh Google, produk kewangan yang membenarkan pelabur berdagang saham dalam amanah yang memegang jumlah besar mata wang kripto akan dianggap layak untuk diiklankan. ETF Bitcoin secara tunai, yang membolehkan pelabur memiliki sebahagian daripada matawang kripto tanpa pemilikan langsung, sejajar dengan kriteria ini.

Polisi ini, berkuat kuasa secara global, juga menekankan pematuhan terhadap undang-undang tempatan di kawasan yang dituju.

Kemaskini polisi ini berikutan kelulusan baru-baru ini terhadap 11 ETF Bitcoin secara tunai oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) pada 10 Januari. Berdasarkan data terkini dari DemandSage, Google memproses 8.55 bilion carian setiap hari, memperlihatkan jangkauan platform yang luas dan pengaruh potensinya dalam kripto.

Kerana keupayaan pemprosesan transaksi yang kukuh oleh Google dalam carian, penganalisis kripto optimis tentang peningkatan potensi aktiviti berkaitan ETF Bitcoin secara tunai selepas kemaskini dasar ini. Kemaskini ini dijangka akan mencipta peluang baru dalam industri kripto, seiring dengan komitmen Google terhadap pengiklanan yang bertanggungjawab dalam sektor kewangan.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat