Ini Rincian Perbincangan Perdagangan Formal Antara UK Dan AS Pada Hari Selasa!

333

Rundingan perdagangan antara Britain dan Amerika Syarikat dijangka bakal berlangsung pada hari Selasa melalui panggilan persidangan video sebagaimana menurut jurucakap Perdana Menteri Boris Johnson. Kedua-dua negara sedang berusaha untuk mencapai perjanjian perdagangan bebas yang dapat memberi keuntungan kepada kedua-dua belah pihak.

Menurut jurucakap tersebut, “Kedua-dua pihak telah menyatakan kesediaan mereka untuk mencapai kemajuan secepat mungkin. UK mengharapkan perjanjian dengan Amerika Syarikat dapat dicapai dengan baik.

UK telah meninggalkan Kesatuan Eropah pada Januari dan kini sedang dalam proses merundingkan syarat perdagangan masa depan dengan ekonomi utama yang lain. Menteri UK mengatakan bahawa mereka akan cuba “tawar-menawar” untuk menurunkan tarif eksport dan meningkatkan perdagangan dalam sektor perkhidmatan.

Kerajaan UK menganggarkan bahawa penghapusan tarif dan pengurangan halangan perdagangan lain dengan AS dapat meningkatkan ekonomi antara 0.07% dan 0.16% selama lima tahun ke depan.

Menjelang permulaan rundingan AS, Setiausaha Perdagangan Antarabangsa Liz Truss mengatakan tujuannya adalah untuk membuka pasaran baru untuk perniagaan UK, meningkatkan pelaburan dan mewujudkan pekerjaan baru di seluruh negara.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat