Jangkaan “Trader” Sedikit Berubah Selepas Data NFP Dikeluarkan, Ini Dapatan Terbaru!

616

Dapatan awal, jangkaan pasaran menjangkakan Rizab Persekutuan berkemungkinan akan menaikkan kadar faedah penanda arasnya lewat bulan ini kepada julat 5.25%-5.5%, walaupun begitu jangkaan dalam kalangan pemain pasaran menetapkan peluang yang lebih rendah sedikit untuk sebarang kenaikan selanjutnya selepas laporan kerajaan menunjukkan pengambilan pekerja lebih perlahan daripada yang dijangkakan dalam bulan Jun.

Trader kini melihat kira-kira 20% peluang kenaikan kadar pada bulan September dan 40% peluang kenaikan itu menjelang November, selepas apa yang dijangkakan secara universal ialah peningkatan suku mata pada mesyuarat akhir bulan Julai bank pusat A.S.

Sebelum laporan Jabatan Buruh, mereka telah melihat kemungkinan yang hampir sama bahawa kadar akan mencapai julat 5.5%-5.75% menjelang November.

Laporan NFP itu menunjukkan majikan mengupah 209,000 pekerja pada bulan lalu, adalah “konsisten dengan kelembapan pasaran buruh yang stabil dan beransur-ansur,” kata Karim Basta dari III Capital Management. Walaupun itu tidak mencukupi untuk menghalang Fed menaikkan kadar Julai, lanjut beliau.

Fed mengekalkan kadar dasarnya stabil pada bulan lepas, menyasarkan julat 5%-5.25%, tetapi para penggubal dasar memberi isyarat kenaikan kadar selanjutnya ke hadapan memandangkan inflasi yang masih tidak dapat diterima dan kemajuannya yang perlahan ke arah matlamat 2% Fed di tengah-tengah pasaran buruh yang kukuh.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat