Kemanakah Halatuju BTC? Penganalisis Popular Keluarkan Analisis Harga Yang Menarik Perhatian Pasaran!

535

Terbaru penganalisis melihat sentimen yang melibatkan ETF yang mengakibatkan kerugian semakin hampir selesai. Dalam masa yang sama faktor halving yang akan datang, yang cenderung berperanan sebagai pemangkin peningkatan harga pada masa depan, komuniti kripto terus berspekulasi seberapa tinggi harga Bitcoin boleh mencapai tahun ini.

PlanB, penganalisis popular di belakang model Stock-to-FlowStok, percaya bahawa aset tersebut tidak akan jatuh di bawah $40,000.

Kripto utama itu telah melalui rollercoaster sebenar sejak awal tahun, dipicu oleh kelulusan ETF di Amerika Syarikat. Seperti yang ramai spekulasi, pelancaran produk-produk ini memang menjadi acara jual-berita, dengan harga BTC jatuh sepuluh ribu dalam beberapa minggu selepas mereka mencapai pasaran Amerika Syarikat.

Walau bagaimanapun, aset itu berjaya pulih hampir semua kerugian dan pada awal hari ini melonjak naik hampir ke $45,000. Menurut PlanB, penurunan semula ke tahap di bawah $40,000 adalah sukar untuk dijangka dan mungkin tidak akan berlaku lagi.

Ini disebabkan oleh harga yang telah diwujudkan Bitcoin pada skala yang berbeza. Penganalisis popular itu menunjukkan bahawa harga yang telah diwujudkan BTC keseluruhannya naik dari bulan lalu dan kini berada pada $23,000.

Harga yang telah diwujudkan selama 2 tahun adalah $32,000 dan selama 5 bulan adalah $40,000. Oleh itu, harga pasaran BTC yang kini hampir $45,000 bermaksud aset itu berada di atas semua harga yang telah diwujudkan tersebut, yang PlanB kategorikan sebagai “tanda yang sangat bullish.” Beliau juga berspekulasi bahawa harga pasaran Bitcoin mungkin tidak akan pernah jatuh di bawah $40,000 lagi.

Dengan kelulusan ETF  dan halving keempat dijadualkan akan berlaku dalam masa dua bulan, komuniti sedang memberi tumpuan kepada ramalan mereka terhadap pergerakan harga BTC.

Satu kajian terkini oleh Bitget meramalkan harga BTC boleh mencecah $150,000 untuk aset tersebut dalam masa terdekat, yang bermaksud lebih dari dua kali ganda ATH sebelumnya iaitu pada $69,000. Yang menariknya, Robert Kiyosaki juga membuat ramalan harga yang serupa.

Tom Lee dari Fundstrat juga melihat BTC akan berada di antara $100,000 dan $150,000 tahun ini tetapi juga boleh meningkat hingga ke $500,000 menjelang akhir dekad ini.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat