Lionel Messi & PLANET Jalin Kerjasama, Harga ‘Shoot’ Naik 42%!

302

“Bukan biasa-biasa rancangannya, harap-harap menjadilah.”

Mata wang kripto PLANET sedang menghadapi minggu tidak menentu apabila para pedagang berpusu-pusu memanfaatkan pengeluaran akan datang produk token pertamanya yang berjaya memeterai perjanjian bersama legenda bola sepak Lionel Messi.

Harga PLANET naik $0.00011 pada 19 Februari 2024 yang mengumpulkan lebih $23.5 juta volum dagangan dalam masa 24 jam selepas Messi dari Argentina mengumumkan pengeluaran produk tokenized dengan Join The Planet yang merupakan sebuah organisasi bukan untung alam sekitar.

Secara konteks, tokenization of real world assets (RWA) adalah proses menukar hak daripada aset kewangan fizikal atau tradisional kepada token digital pada blockchain dan aset biasa yang tokenized ialah hartanah, seni atau komoditi.

Dilaporkan, projek Planet telah mengumumkan perkongsian dengan Messi buat pertama kali pada Julai 2023 di mana ia memaparkan atlet tersebut menyokong kelestarian alam sekitar dan menentang pencemaran menggunakan teknologi blockchain.

Strategi Planet diilhamkan oleh Flywheel Amazon yang merupakan modal perniagaan memfokuskan penawaran pelbagai produk pada harga rendah untuk menarik lebih ramai pelanggan.

Menurut laman web projek itu, ia mahu menggunakan koleksi RWA untuk membiayai organisasi autonomi decentralized (DAO) yang mengusahakan cabaran sosial yang sejajar dengan Matlamat Pembangunan Mampan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Messi telah terlibat dalam ruang Web3 untuk beberapa lama susulan pemain itu bekerjasama dengan Bitget dan menjadi duta rasminya pada tahun 2022, jadi sasaran Planet adalah untuk mencapai hasil tahunan $100 juta.

Setakat penulisan ini, harga PLANET melonjak sebanyak 15.50% pada paras $0.00010 dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran $92 juta kemudian merekodkan pendakian 42.34% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat