Makin Maju, Polygon & Robinhood Bergabung Tenaga!

267

“Hmm boleh ke perkembangan positif ini mendorong harga MATIC bangkit semula?”

Kemajuan ketara dalam strategi suku kedua 2024 oleh Polygon (MATIC) akhirnya tercetus melalui pemeteraian perjanjian bersama Robinhood Wallet yang kini menyokong cross-chain swap menggunakan rangkaian proof-of-stake (PoS) MATIC.

Selain meluaskan skop bagi para pengguna Robinhood, kerjasama itu turut mengukuhkan kedudukan MATIC sebagai peneraju dalam penyelesaian blockchain dan penggabungan fungsi cross-chain sedia meningkatkan penglibatan pengguna pada kedua-dua platform itu.

Suka dimaklumkan MATIC pada bulan lalu telah muncul sebagai blockchain Ethereum (ETH) Virtual Machine terkemuka untuk transaksi non-fungible token (NFT) yang mewakili kemajuan ketara dalam operasinya susulan mencerminkan penguasaannya yang makin meningkat dalam sektor NFT.

Lebih mengukuhkan kehebatannya, rangkaian MATIC melihat 1.9 juta pengguna stablecoin mengatasi pesaing utamanya ETH dan Arbitrum (ARB) yang masing-masing merekodkan 1.4 juta pengguna, di mana stablecoin adalah penting untuk kurangkan turun naik dalam urus niaga mata wang kripto.

Perlu diketahui salah satu firma perakaunan global terkemuka Ernst & Young (EY) telah memperkenalkan OpsChain Contract Manager yang menggunakan teknologi blockchain MATIC untuk pengurusan kontrak yang selamat dan cekap.

Memang tidak dinafikan OpsChain Contract Manager sedang berjalan pada rangkaian MATIC, tetapi mereka juga rancang berhijrah ke ETH pada masa hadapan yang akan membenarkan pelanggan menerbitkan kontrak pada blockchain awam.

Setakat penulisan ini, harga BTC yang pada masa ini didagangkan pada $0.72 telah mencatatkan penyusutan sebanyak 1.59% dalam tempoh 24 jam lalu dengan modal pasaran lebih $6 bilion namun masih raih 1.00% sepanjang minggu lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat