Parah! BTC Hampir Tembus Di Bawah Paras 29K!

158

Bitcoin menyentuh di bawah $29,000 baru-baru ini untuk mencatat harga terendah bulanan tetapi berjaya bangkit kembali dan kini berada di atas tahap tersebut.

Altcoin juga mengalami penurunan harga dalam beberapa hari terakhir, tetapi beberapa altcoin, seperti DOGE dan XRP, telah mencatatkan beberapa keuntungan kecil hari ini.Minggu lalu adalah minggu yang agak tenang, di mana pasaran kripto utama ini berada dalam julat ketat sekitar $30,000. Akhir minggu juga serupa, dan hanya pada hari Ahad aset ini akhirnya mencuba untuk breakout.

Kenaikan ini menyebabkan BTC melebihi $30,300, tetapi ternyata sebagai breakout palsu. Tidak lama kemudian, BTC mula kehilangan tempat dan kembali turun ke $30,000. Walau bagaimanapun, yang terburuk belum lagi hadir apabila bitcoin terus menjunam sebanyak seribu dolar ke bawah $29,000. Ini menjadi harga terendahnya dalam lebih sebulan. Sejak itu, BTC telah berjaya pulih sedikit dan kini berada beberapa ratus dolar di atas $29,000.

Walau bagaimanapun, Modal pasaran masih berjuang di bawah $570 bilion, sementara dominasinya ke atas altcoin berada di 48.4%.

Kebanyakan altcoin kehilangan nilai dalam beberapa hari terakhir, tetapi situasinya berbeza hari ini. Dogecoin mengetuai lonjakan, dengan peningkatan 5% lagi dalam jangka masa 24 jam. Selanjutnya, DOGE mencapai $0.085 pada awal hari ini, didorong oleh interaksi terkini antara Elon Musk-Twitter, dan koin meme pertama dalam sejarah menandakan puncak 3 bulan.

Token asli Ripple menjadi peneraju kedua dalam kalangan altcoin besar. XRP meningkat sebanyak 2.5% dan mencapai $0.7 sekali lagi.

Ethereum, Binance Coin, Solana, Tron, Litecoin, Polkadot, TONCOIN, dan Shiba Inu juga berada dalam kenaikan, walaupun dalam skala yang lebih sederhana. Sebaliknya, Polygon, Filecoin, LDO, XLM, dan NEAR semuanya sedikit berundur hingga 3.5%. Jumlah modal pasaran kripto secara keseluruhan telah kekal relatif stagnan di bawah $1.180 trilion di CMC.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat