Parah! DFS New York Singkirkan Dua Dozen Token Termasuk XRP!

460

“Banyak juga token dikeluarkan oleh DFS, macam tak ada hari esok je.”

Jabatan Perkhidmatan Kewangan (DFS) New York telah melaksanakan tindakan lebih ketat di bawah kuasa Superintendan Adrienne Harris setelah memperbaiki rangka kerja mata wang maya dan proses kelulusan termasuk memperkukuh perlindungan pengguna.

Susulan langkah rombakan semula, lebih dua dozen aset digital telah dikeluarkan daripada “greenlist” token yang diluluskan oleh DFS, antaranya adalah Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) serta Litecoin (LTC) dan kini ia hanya merangkumi lapan token.

Selain cipta greenlist token bagi pengawasan mata wang kripto, DFS telah beri kelulusan kepada firma yang dilesenkan di bawahnya untuk menawarkan perkhidmatan penjagaan (custody) dan penyenaraian token melalui sistem pensijilan sendiri.

Bagaimanapun, pemegang lesen mesti mempunyai dasar nyahsenarai token supaya pengguna tidak akan terkesan sangat apabila sesuatu aset digital tersebut disingkirkan.

DFS telah mengambil pendirian ketat semasa pasaran kripto berada dalam momentum bearish, di mana ia bukan sahaja mengenakan penyelesaian $100 juta kepada Coinbase susulan kegagalan program pematuhannya malah mengarahkan Paxos henti mengeluarkan Binance USD (BUSD).

Rentetan itu, greenlist yang dikemas kini telah mencetuskan kebimbangan kepada bursa kripto susulan DFS akan menavigasi ketidakpastian peraturan seterusnya memutuskan token yang hendak disertakan mereka.

Memang tidak dinafikan kemas kini oleh DFS itu telah menyebabkan piawaian untuk penyenaraian atau penyahsenaraian sesuatu token lebih tinggi, tetapi ia dapat menyeimbangkan inovasi dan pengawasan kawal selia dalam pasaran kripto untuk pastikan perlindungan pengguna terjamin.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat