Pasaran Kripto Tiba-Tiba Berdarah Di Tengah Keterujaan Pasaran!

783

Pasaran kripto mengalami kejatuhan mendadak pada hari Rabu, menimbulkan kehairanan dalam kalangan pelabur. Jualan lebih meluas dalam  pasaran kripto menyebabkan nilai pasaran global jatuh 2.50% kepada $1.94 trilion. Harga Bitcoin dan Ethereum merosot di bawah $51,000 dan $2,900, masing-masing, dengan pelabur mengurangkan pegangan.

Harga Bitcoin merosot 2% dalam beberapa jam dari $52,000 kepada $50,700, membuat penurunan 24 jam hampir 3%. Altcoin utama seperti ETH, SOL, XRP, ADA, dan yang lain juga menyaksikan penarikan balik lebih dari 5% dalam beberapa jam terakhir.

Pasaran kripto melihat $300 juta kecairan dalam tempoh 24 jam, dengan $60 juta dicairkan dalam beberapa jam terakhir. Data Coinglass menunjukkan kedudukan long bernilai lebih dari $217 juta telah dicairkan pada hari ini, 21 Februari. Lebih daripada 103,000 trader telah mencairkan pegangan mereka dalam tempoh 24 jam, dengan pesanan terbesar pada BTCUSDT Binance bernilai $9.70 juta. Ini menyebabkan penurunan dalam harga BTC, mendorong kejatuhan harga dalam pasaran.

Minat terbuka (OI) kontrak berjangka Bitcoin di CME dan Binance jatuh lebih dari 3% dan 4% dalam tempoh 24 jam, bersamaan dengan aliran masuk ETF Bitcoin spot yang lemah dan isyarat jualan. Berdasarkan data, minat terbuka (OI) kontrak berjangka Bitcoin di CME jatuh kepada $6.62 bilion, selepas penurunan 1% lagi dalam 4 jam terakhir.

Minit FOMC dijadualkan akan dikeluarkan awal pagi esok, para penggubal Fed menjadi lebih berhati-hati terhadap pengurangan kadar dan menjangkakan pengurangan kadar pertama dalam separuh kedua tahun ini. Pengukuran inflasi PCE dan data tuntutan pengangguran yang disukai oleh Fed adalah acara penting yang dipantau oleh pedagang.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat