Pasaran Saham ‘On Track’ Untuk Gapai Keuntungan Mingguan? Ini Situasi Semasa

344

Pasaran saham masa hadapan didagangkan pada hari Jumaat, dengan harapan untuk meneruskan keuntungan kukuh minggu ini sementara Wall Street memperhatikan kemas kini dari sektor peruncit dan kerugian dalam sektor minyak untuk isyarat terhadap perlambatan ekonomi.

Pasaran hadapan Dow Jones naik hampir 0.3%, selepas indeks itu mengakhiri keuntungan empat hari berturut-turut pada hari Khamis. Pasaran hadapan S&P 500 naik kira-kira 0.3%, sementara Nasdaq 100 sedikit berubah selepas kenaikan harian untuk kedua-dua indeks tersebut.

Ketiga-tiga indeks AS ini dijangka akan meneruskan keuntungan untuk keuntungan mingguan dengan pasaran yakin bahawa Federal Reserve mungkin akan melonggarkan kenaikan kadar faedah. Inflasi yang lebih perlahan dan data pekerjaan yang lebih lembut dianggap sebagai tanda bahawa pengetatan bank pusat berakhir.

Beberapa pelabur melihat isyarat yang serupa dalam kemas kini para peniaga. Gap (GPS) memberikan ramalan suram untuk jualan perayaan dalam laporan pendapatan pada hari Khamis, seiring dengan Walmart dan Target yang memberi amaran bahawa penurunan dalam perbelanjaan pengguna akan memberi kesan kepada musim beli-belah.

Harga minyak juga memberikan petunjuk perlahan, merosot dalam pasaran menjelang mesyuarat OPEC+ pada akhir November.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat