Pelancaran Amazon NFT Marketplace Ditunda Lagi! Apa Pula Yang Berlaku?

109

Pelancaran pasaran NFT Amazon gergasi e-dagang telah ditangguhkan beberapa minggu hingga Mei. Gergasi teknologi itu sebelum ini merancang untuk melancarkan “Pasaran Digital Amazon” pada 24 April. Platform ini akan mula menawarkan perkhidmatan kepada pelanggan A.S. terlebih dahulu dan akan dilancarkan secara beransur-ansur ke negara lain.

Amazon menangguhkan pelancaran pasaran NFTnya pada penghujung 2022 disebabkan keadaan pasaran yang mencabar berikutan kejatuhan pertukaran kripto FTX pada November. Penangguhan terkini pula adalah bagi memastikan semuanya telah sedia untuk dilancarkan dan mencegah ralat teknikal dan isu lain akibat kejadian yang tidak dijangka.

Pasaran Digital Amazon ialah acara yang paling dinanti-nantikan oleh pemain pasaran kripto, terutamanya komuniti NFT. Sumber dalaman yang berkaitan dengan gergasi e-dagang itu memberitahu terdapat beberapa cabaran teknikal dan komersial. Amazon pada mulanya merancang untuk mula menawarkan kira-kira 15 koleksi NFT pada hari pelancaran.

Terdapat, 80 koleksi NFT dipilih oleh gergasi e-dagang untuk pasaran NFTnya. Koleksi NFT dilaporkan termasuk Bored Ape, Mutant Ape, koleksi World of Women, Beeple, dan Pudgy Penguin.

Walaupun pelancaran Pasaran Digital Amazon boleh menjadi satu langkah besar ke arah penggunaan besar-besaran Web3, Amazon tidak akan menerima pembayaran kripto untuk NFT. Ia akan tersedia pada blockchain peribadi dan pelanggan boleh mengaksesnya di laman web Amazon.

Amazon Web Services telah bekerjasama dengan Ava Labs untuk mempercepatkan penggunaan teknologi blockchain. Dengan pelancaran pasaran NFT, Amazon mengambil satu lagi langkah ke dalam ekosistem Web3. AWS juga telah bekerjasama dengan Chainlink (LINK) untuk penyelesaian penciptaan nod dan VeChainThor untuk perkhidmatan pengurusan karbon berasaskan blokchain.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat