Penganalisis Ini Ramalkan BTC Bakal Mengalami Pembetulan Harga?

1,185
Peningkatan harga Bitcoin yang baru-baru ini melebihi $52,000 telah menimbulkan kegembiraan dalam kalangan peminat kripto di seluruh dunia. Namun, di tengah optimisme ini, isyarat berhati-hati dari seorang penganalisis terkemuka telah menimbulkan kebimbangan kepada para ‘trader’ mengenai kemungkinan pembetulan dalam harga BTC. Penting untuk diperhatikan, meskipun momentum bullish yang ditunjukkan oleh minat terbuka Futures Bitcoin, amaran tersebut menimbulkan pertanyaan terhadap kestabilan kenaikan semasa.

 

Dalam satu catatan X baru-baru ini, penganalisis kripto terkemuka Ali Martinez mengeluarkan amaran agar para trader berhati-hati mengenai prospek jangka pendek Bitcoin. Dalam kemas kini terbaru, Martinez menonjolkan isyarat jual dari penunjuk TD Sequential pada carta harian Bitcoin, yang menunjukkan kemungkinan pembetulan harga.

 

Secara khusus, Martinez menekankan rekod penunjuk tersebut, menyatakan bahwa semua isyarat beli dan jual yang dijana sejak Disember 2023 telah disahkan. Sementara itu, amaran ini menekankan pentingnya memantau penunjuk pasaran dengan teliti, terutamanya semasa tempoh ketidakstabilan yang meningkat.

 

Waima begitu, di sisi lain, data Minat Terbuka Futures Bitcoin menunjukkan gambaran yang berbeza, iaitu momentum bullish yang kukuh. Berdasarkan data CoinGlass, terdapat peningkatan 4.37% dalam Minat Terbuka Futures Bitcoin dalam 24 jam terakhir, mencapai 466.92K BTC. Secara khusus, lonjakan saat ini menandai tingkat tertinggi yang diamati sejak November 2021, ketika harga Bitcoin menyentuh ATH sekitar $69,000.

 

Perhatian ke bursa, CME, Binance, dan Bybit semuanya telah mengalami lonjakan signifikan dalam keterujaan dalam kalangan pengguna, mencerminkan peningkatan minat dan keyakinan dalam perdagangan futures Bitcoin. Secara khusus, Bursa CME memimpin lonjakan dalam jumlah perdagangan Bitcoin, naik 5.29% dalam 24 jam terakhir untuk mencapai 130.07K BTC. Pada saat yang sama, Binance dan Bybit mengalami lonjakan 3.36% dan 3.95% menjadi 115.56K BTC dan 78.01K BTC, masing-masing.

 

Amaran Martinez secara amnya menyuarakan kemungkinan pembetulan harga dalam jangka pendek, lonjakan dalam Minat Terbuka Futures Bitcoin menunjukkan sentimen bullish yang berkelanjutan dalam kalangan pedagang.
Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat