Ramalan Harga Emas : XAU/USD Menunggu Khabar Jerome Powell

1,959

[Artikel Tajaan]

Pasaran emas pada awal minggu ini telah didagangkan rendah, dan kelihatan berusaha untuk menstabilkan kerugian yang telah dialaminya pada hari ini. Namun begitu hala tuju emas yang sebenar akan dapat dilihat sejurus selepas persidangan oleh pengerusi Fed Jerome Powell yang bakal berlangusng pada malam ini jam 22:15 (GMT+8 Kuala Lumpur) dan pada awal pagi Khamis jam 03:00 (GMT+8 Kuala Lumpur) di persidangan Jacques Polak Annual Research “Monetary Policy Challenges In A Global Economy” .

Pasaran Dagangan “Gold Futures”

Laporan  dagangan “Open Interest” di dalam “Gold Futures” yang telah dikeluarkan semalam dilihat berkurang hampir sebanyak 1,000 kontrak.  Sementara itu, jumlah transaksi dagangan emas dilihat meningkat sebanyak kira-kira 123,500 kontrak.

Analisa Teknikal

Dagangan harga emas yang diniagakan telah tutup di bawah paras $1978 semalam. Berikutan jumlah dagangan “Open Interest” yang telah dilaporkan, emas dilihat akan tertumpu di paras harga $1950. Jika persidangan oleh pengerusi Fed Jerome Powell mampu memberikan sentimen keyakinan terhadap pelabur emas, $1984 – $1993 dilihat bakal diuji sekali lagi.

Log Masuk/Daftar Akaun Saracen Markets Dan Dapatkan Akses Dokumen MARKET OUTLOOK Yang Menjadi Rujukan Institusi Dan Pedagang Profesional. Log Masuk Sekarang – KLIK DI SINI

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat