‘Rangkaian Cardano (ADA) Akan Menjadi Kegilaan Pelabur’ – Pengasas Cardano

1,356

Pengasas Cardano (ADA), Charles Hoskinson mendedahkan pasukan mereka sedang berusaha membangunkan sebuah enjin hebat yang mampu menjalankan berbilion transaksi setiap tahun.

Perkara itu dimaklumkan sendiri menerusi video terbarunya, ‘Thoughts on the Market and the Ecosystem’ semalam.

Sebagai platform kewangan yang dapat diprogramkan untuk masa depan, Hoskinson percaya ia akan menjadi tumpuan umum, termasuk institusi, dan berpotensi untuk tersenarai dalam Fortune 500.

Bekas pengasas bersama rangkaian Ethereum itu juga berkongsi perasaan bagaimana pasaran kripto bagi 2020/2021 membuktikan pergerakan counter-cyclic (kitaran pembalikan) yang mana bukan sahaja dominasi Bitcoin (BTC) terjejas sehingga ke paras bawah 43% tetapi juga minat pelabur institusi yang tidak lagi memfokuskan kepada BTC semata-mata.

Hoskinson berpendapat pelabur pada masa sekarang lebih bijak membezakan kepentingan antara Proof of Stake (PoS) dan Proof of Work (PoW), menyebabkan harga matawang kripto terkesan.

Buat masa sekarang, projek Cardano telah berjaya mencapai desentralisasi 100% bagi penghasilan blok, termasuk kesepakatan bersama pemerintah Ethiopia menggunakan blockchain bagi merekod prestasi pelajar.

Antara projek lainnya:

  1. Hardfork Alonzo telah dilancarkan pada 27 Mei, menjadi testnet pertama untuk rangkaian Cardano.
  2. Pengumuman Cardano Staking oleh firm kripto Kanada, iMining.
  3. Converter (penukar) token ERC-20 yang akan dilancarkan tidak lama lagi.
  4. Pelancaran kontrak pintar (smart contracts) yang dijangka berlaku sekitar Ogos atau September.
  5. Plutus Pioneer Program yang telah bermula dengan tujuan melatih ribuan pembangun yang berminat dengan penubuhan aplikasi desentralisasi (DApps) di Cardano.

Cardano (ADA) mencatatkan aliran masuk dana institusi sebanyak $10 juta, membuktikan keyakinan pelabur terhadap aset ini.

Ketika penulisan, ADA didagangkan pada $1.55, meningkat lebih 12% dalam 24 jam.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat