Terkini! Tether Umum Pelaburan Mega $1 Bilion dalam AI dan Bioteknologi!

293

Syarikat gergasi stablecoin, Tether, sekali lagi menjadi tajuk utama global dengan program pelaburan strategiknya. Tether mendedahkan rancangan untuk menceburi sektor AI & Bioteknologi dalam masa terdekat. Berdasarkan laporan terkini bertarikh 11 Jun, gergasi stablecoin ini berhasrat untuk melabur lebih $1 bilion dalam tempoh 12 bulan akan datang ke dalam sektor-sektor yang disebutkan melalui cabang pelaburannya, Tether Holdings Inc.

Diketengahkan oleh CEO syarikat tersebut, Paolo Ardoino yang memaklumkan bahawa rancangan pelaburan ini selaras dengan usaha stablecoin baru-baru ini. Berikut adalah tinjauan lebih dekat terhadap strategi pelaburan terbaru syarikat ini yang mengundang perhatian yang ketara.

Dalam satu temu bual baru-baru ini, CEO Tether mendakwa bahawa bahagian pelaburannya, sebuah pasukan yang berkembang dengan 15 anggota, sudah mengendalikan sebanyak ratusan pitch setiap bulan, terutamanya dari syarikat permulaan. Perbincangan ini mendorong minat yang mendalam dalam infrastruktur kewangan alternatif untuk pasaran yang sedang berkembang, kecerdasan buatan, dan bioteknologi.

Syarikat gergasi stablecoin ini telah membelanjakan lebih $2 bilion bertujuan untuk memenuhi keperluan berasaskan minat ini, kata Ardoino dalam temu bual tersebut.

Disisi lain, Tether nampaknya baru-baru ini melabur sebanyak $200 juta dalam Blackrock Neurotech, sebuah firma implan neural yang bersaing dengan Neuralink milik Elon Musk. Selain itu, gergasi stablecoin ini juga mendedahkan pada tahun ini bahawa ia sedang mengembangkan perkhidmatannya dan melibatkan ke dalam penyelesaian infrastruktur yang merangkumi sektor data, kewangan, kuasa, dan pendidikan.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat