USDCAD Analisa Fundamental Harian 23 Feb 2016

26

Dollar CAD jatuh lebih 125 pips Isnin semalam, untuk ke paras terendah harian sekitar C$1.3660 sebelum menutup sekitar paras C$1.3705; setelah Loonie mendapat momentum apabila harga minyak naik; tetapi kejatuhan harga emas memberi momentum menaik kepada Dollar AS. Kemungkinan perjanjian antara Qatar, Venezuela, Rusia dan Arab Saudi untuk membekukan pengeluaran minyak memberikan nafas kepada pelbagai matawang, terutamanya Loonie.

Penurunan pengeluaran minyak sebagai langkah untuk mengurangkan bekalan telah disarankan kepada pengeluar utama. Dollar Kanada mungkin telah bertindak balas kepada lebih daripada 5% kepada peningkatan harga minyak. Kesan harga minyak ke atas Dollar Kanada boleh dikaitkan dengan saham tenaga yang banyak menyumbang kepada ekonomi Kanada. Saham-saham telah meningkat sekitar 4% minggu lepas, dengan harapan bahawa ia bukanlah peningkatan yang terakhir.

[adrotate group=”6″]

Kemungkinan Dollar Kanada mengekalkan kenaikan, kini semata-mata berdasarkan kepada harga minyak. Walau bagaimanapun, ia tidak jelas sama ada perjanjian itu akan berkekalan kerana beberapa pengeluar minyak tidak berpuas hati dengan idea yang mengekang jumlah pengeluaran minyak mereka.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat