XRP Meroket Tinggi Pada Hari Minggu, Ada Apa-Apa Ke Tu?

2,639

Hari minggu menyaksikan pergerakan yang positif bagi aset natif Ripple, XRP dengan peningkatan sebanyak 16.71% dari paras terendah $1.05 pada Jumaat kepada $1.23 pada Ahad, sebelum susut lebih 6% kepada nilai dagangan semasa artikel ini ditulis, $1.15.

Peningkatan harga XRP dikaitkan dengan perkembangan baik kes saman Securities and Exchange Commission (SEC) terhadap Ripple sejak Disember 2019.

Berdasarkan laporan terbaru, kenyataan yang diberikan oleh bekas pengarah kewangan korporat SEC, William Hinman pada 2018 bukanlah pendapat peribadinya semata-mata tetapi juga merupakan polisi agensi penyeliaan itu.

Dalam seminar tahun tersebut, Hinman ada menyebut Ethereum (ETH) bukanlah aset sekuriti, mengundang debat dan lonjakan harga aset kedua terbesar selepas Bitcoin (BTC).

Melalui penemuan terbaru, dakwaan tersebut secara tidak langsung menjadi sokongan relevan kepada kes ini:

“Sebuah emel yang dikirim oleh SEC kepada pihak ketiga memberitahu mereka untuk menggunakan kenyataan Himan untuk menentukan status aset digital. Kenyataan tersebut hanya pandangan peribadi SEC. Saya faham sekarang dan masanya untuk SEC berikan penjelasan.

Dakwaan Hinman terbukti ia bukanlah sekadar pandangan peribadinya tetapi juga mendedahkan dasar rasmi SEC.

Inilah kunci utama yang diperlukan untuk menoktahkan kes SEC-Ripple. SEC kini benar-benar tersepit jika barisan hakim mengesahkan pendedahan tersebut.

Berdasarkan rekod nilai semasa XRP, aset ini perlukan lonjakan hampir 70% untuk mencapai paras tertinggi sepanjang masa yang direkod pada awal Januari 2018.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat