Amalkan 10 Tips Ini Dan Anda Akan Jumpa Jalan Untuk Berjaya!

302

Setelah artikel berbentuk tips dan nasihat ditulis dengan bersiri sebelum ini, kami simpulkan kembali apa yang perlu diberi tekanan penting oleh pembaca.

Semua ini memainkan peranan penting dari setiap sudut terutama buat mereka yang baru sahaja memulakan karier dalam bidang ini.

Antaranya adalah :

  1. Elakkan daripada terlalu fokus kepada wang, fokuslah kepada sistem trading yang berkesan dahulu daripada pembelajaran dan pengalaman.
  2. Waktu trade, gaya trade, jenis pasaran dan cara menguruskan masa adalah sangat penting dalam mengimbangkan antara kerja, keluarga dan trading.
  3. Susun rutin harian yang baik agar tidak mengabaikan kerja, keluarga, kawan, hobi dan trading.
  4. Setiap kali gaya atau sistem trading diubah, para trader akan kembali ke tahap 0 semula.
  5. Gunakan trading plan dengan penuh berdisiplin. Trading Plan akan membantu menjimatkan masa dan membantu membiasakan diri dengan sistem atau gaya trading yang berkesan.
  6. Setiap trade yang dilakukan mestilah dicatat dalam trading journal untuk meneliti kelemahan dan kekuatan bagi menambahbaik perfomance diri sendiri.
  7. Sentiasa berdikit-dikit dalam berbelanja untuk menyimpan dijadikan modal untuk trade.
  8. Tanya diri sendiri soalan ini : Serius ke main-main dalam industri trading ini?
  9. Bina dan kembangkan akaun dengan perlahan-lahan untuk membina gaya dan sistem trading yang konsisten meraih keuntungan.
  10. Tanya lagi diri sendiri : Sanggupkah berkorban untuk berjaya?
Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat