Ambil Tahu Apa Jadi Pada Pasaran Saham AS Di Awal Minggu!

356

Walaupun di tengah-tengah pemulihan US dolar yang meluas, indeks saham utama Amerika Syarikat berhasil mendapatkan keuntungan pada hari isnin.

Ini dibantu oleh saham kewangan dan perindustrian yang positif susulan beberapa bank melaporkan pendapatan suku pertama yang lebih baik daripada jangkaan.

Sementara itu, lonjakan dalam aktiviti pembuatan di New York buat kali pertama dalam tempoh 5 bulan, membantu menguatkan pandangan bahawa ekonomi AS masih lagi berkembang dengan baik.

Pasaran kini dalam mod tunggu dan lihat untuk lebih banyak pendapatan korporat di hadapan dan mesyuarat polisi Federal Reserve (Fed) 2 minggu lagi.

Ketika ditutup pada sesi New York, Dow Jones Industrial naik 0.3% kepada 33,987.19, manakala S&P 500 pula tambah 0.33% kepada 4,151.31 dan Nasdaq meningkat pada 13,087.71.

Indeks US30 juga lebih tinggi sekitar 33,978 pada sesi Asia.

Dalam sektor S&P 500, kewangan meningkat 1.1%, industri naik 0.8% manakala kumpulan hartanah berwajaran rendah lonjak 2.2%.

Minggu ini, laporan daripada Goldman Sachs Group Inc, Bank of America Corp dan Morgan Stanley akan dikeluarkan yang boleh menjadi penggerak kepada saham-saham berkenaan.

Saham wajaran tinggi termasuk JP Morgan Chase & Co meningkat pada minggu lalu selepas disokong oleh pembayaran faedah yang lebih tinggi dalam pendapatannya.

Johnson & Johnson, Tesla Inc dan Netflix Inc adalah antara syarikat yang turut menjadi tumpuan untuk penerbitan laporan minggu ini.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat