Anda Trader Kedua-Dua Matawang Ini? Baca Ulasan Ini Segera!

52

Dollar New Zealand dan Australia telah bergerak ke tahap yang lebih rendah berbanding matawang US Dollar pada Khamis selepas Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) mengekalkan kadar faedah pada tahap tidak berubah. Selain itu, pasaran juga masih memberi tumpuan kepada isu politik yang berlaku di AS baru-baru ini.

NZD/USD menurun sebanyak 0.73 peratus kepada tahap terendah dalam tempoh 11 bulan.

Terdahulu, RBNZ mengekalkan kadar faedah penanda aras tidak berubah pada 1.75 peratus sama seperti jangkaan.

Namun, apa yang lebih mengejutkan apabila bank pusat ini menjangkakan untuk mengetatkan dasar monetari pada tahun 2019. Ahli ekonomi juga menjangkakan bahawa perubahan dasar hanya akan dilakukan pada separuh pertama tahun tersebut.

Mengulas mengenai keputusan tersebut, Gabenor RBNZ, Graeme Wheeler mengatakan bahawa penurunan baru-baru ini terhadap Dollar New Zealand akan membantu mengimbangi semula prospek pertumbuhan sekiranya ia kekal berterusan.

AUD/USD menyusut sebanyak 0.14 peratus kepada 0.7355.

Para pelabur juga masih meneliti keputusan Donald Trump dalam memecat Pengarah FBI, James Comey.

Comey mengetuai agensi itu di dalam siasatan kes dakwaan campur tangan Russia di dalam pilihanraya Presiden Amerika Syarikat dan kemungkinan pakatan sulit dengan kempen Trump.

US Dollar Index yang mengukur kekuatan matawang gergasi berbanding matawang utama yang lain dinilai pada paras yang stabil iaitu pada 99.49.

China Bincang Isu Ketegangan Nuklear Dengan Presiden Baru Korea Selatan

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat