AUDIUS Cetus Fenomena Penstriman Muzik Di Blockchain

202

AUDIUS merupakan platform penstriman muzik desentralisasi yang pertama dibangunkan di blockchain Ethereum dan boleh juga dianggap sebagai pesaing utama kepada SoundCloud.

Selain itu juga, pengguna bukan sahaja dapat mengakses muzik pada tahap kualiti yang tertinggi sekitar 320kbps namun pengguna juga boleh mendengar muzik tanpa sekatan.

Platform AUDIUS juga adalah antara fasiliti transaksi secara langsung antara pendengar dan pencipta yang mana memberikan kebebasan kepada setiap orang untuk berkongsi serta menstrimkan apa-apa kandungan audio.

Protokol AUDIUS dikuasakan oleh token AUDIO. Pada 9 April, platform ini telah melancarkan Audius Collectibles bagi tujuan mengajak artis mereka showcase dan merchandise NFT di ekosistem web3.

Meneliti kepada carta AUDIO/USDT, pergerakan harga AUDIO terus mengekalkan trend penurunan bermula pada pembukaan pasaran Mei untuk harga diperdagangkan di paras sokongan terendah sekitar $0.60.

Paras sokongan terendah $0.60 itu juga merupakan paras yang paling sukar untuk ditembusi pada pasaran Mac sebelum harga terus membuat lonjakan melebihi 1,000%.

Jika pergerakan harga AUDIO kembali membuat lonjakan, paras sokongan $0.80-$1 bakal menjadi tumpuan utama pelabur untuk diuji sebelum harga dijangka bakal menuju ke paras SBR (support become resistance) sekitar $1.40.

Sekiranya pergerakan harga berjaya menembusi paras SBR $1.40 tersebut, berkemungkinan harga bakal menguji paras SBR seterusnya sekitar $1.90.

Dengan kenaikan harga tersebut juga secara tidak langsung ia bakal memberi isyarat yang jelas kepada pelabur untuk harga AUDIO kembali memaparkan trend bullish.

Namun jika pergerakan harga AUDIO masih kekal bergerak dalam trend bearish, harga dijangka bakal menguji semula paras sokongan terendah $0.60 sebelum menuju ke paras harga yang lebih rendah.

Penurunan harga yang lebih rendah bakal menguji paras rintangan sekitar $0.35 bagi menentukan hala tuju pergerakan harga seterusnya.

Setakat jam 5.30 petang waktu tempatan, harga AUDIO menyusut melebihi 1% untuk diperdagangkan di paras harga sekitar $0.73.

Lihat gambar carta matawang kripto AUDIO/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat