Boom! Notcoin Meroket 400% Dalam Seminggu Je!

512

“Siapa yang beli NOT masa harga bawah memang untung betul, naik kaw kaw kot.”

Tanpa berhenti, mata wang kripto Notcoin (NOT) yang secara berterusan menggunung lebih 400% sepanjang minggu lalu telah menyebabkan harganya mencapai paras tertinggi sepanjang masa baharu (ATH) $0.029 pada 3 Jun semalam.

NOT, game play-to-earn dan token yang disepadukan sebagai Telegram Mini App bukan sahaja berjaya menarik lebih 30 juta pengguna di Telegram malah memperkenalkan kepada banyak pengguna baharu berhubung kripto.

Menurut Justin Hyun, Pengarah Pelaburan di TON Foundation berkata NOT dan Telegram Mini App akan menjadi “Trojan horse”* bagi penggunaan blockchain secara besar-besaran yang dapat menampung 500 juta pengguna kripto menjelang tahun 2028.

*sesuatu yang kelihatan menarik atau diingini tetapi digunakan untuk menyeludup sesuatu yang tersembunyi tanpa disedari oleh penerima

Selain minat para pelabur runcit yang semakin meningkat melalui platform media sosial telah mendorong harga NOT ke ATH, aset digital tersebut turut menjadi kripto kedua paling banyak disebut dalam masa 12 jam.

Suka dimaklumkan pula NOT yang disenaraikan di bursa kripto Bybit pada 16 Mei 2024 telah menjadi aset digital terbesar ke-51 sejurus selepas modal pasarannya mencapai $2.3 bilion dalam masa yang agak singkat.

NOT juga menjadi kripto kelima paling banyak didagangkan yang mencecah lebih $4 bilion dalam volum dagangan semalam, di mana ia mengatasi USD Coin (USDC) yang mempunyai jumlah dagangan kira-kira $3.5 bilion.

Sentimen sosial yang kian meningkat di sekitar NOT telah menarik lebih banyak pelabur besar termasuk whales ke ekosistem Telegram kemudian ke Toncoin (TON), ulas penganalisis kripto Ali Martinez kepada 64,300 pengikutnya di platform media sosial X.

Setakat penulisan ini, harga NOT yang didagangkan pada paras $0.022 telah merosot sedikit 9.62% dalam tempoh 24 jam terakhir tetapi tetap merekodkan pendakian sebanyak 181.96% dalam masa tujuh hari lepas.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat