BTC Kembali Merebut Paras $37,000 Namun ‘Trader’ Masih Gelisah!

252

Selepas beberapa hari BTC didagangkan mendatar pada paras $36,500, bitcoin akhirnya melakukan lonjakan beberapa jam yang lalu dengan melonjak melebihi $37,000.

Kebanyakan altcoin juga mengalami kenaikan kecil pada hari ini, dengan Ethereum berjaya merebut semula paras dagangan $2,000 selepas jatuh di bawah tahap itu pada akhir minggu lalu.

Mata wang kripto utama mengalami penurunan tajam pada 15 November lepas apabila para penjual kelihatan mempunyai kawalan penuh ke atas pasaran dan mendorongnya harga ke paras rendah mingguan $35,000. Walau bagaimanapun, perkara ini tidak berlangsung lama. BTC menambah kira-kira $3,000 dan melonjak ke $38,000 untuk kali kedua dalam masa seminggu.

Sesi dagangan awal Isnin bermula lebih positif, dengan bitcoin melonjak ke paras $37,500. Walaupun aset ini telah kehilangan sedikit daya tarikan, ia masih berada di atas $37,000 buat masa ini.

Modal pasaran bitcoin pula telah melonjak hampir kepada $730 bilion, sementara dominasinya ke atas altcoin masih di atas 51%.

Untuk pasaran altcoin, boleh dikatakan bahawa token Near Protocol telah menjadi penanda prestasi terbaik dalam tempoh 24 jam yang lalu dalam kalangan altcoin bermodal pasaran yang besar. NEAR telah melonjak hampir 20% dan diniagakan di atas $2.1.

Chainlink, Aptos, IMX, HBAR, dan LDO turut menyusul, dengan kenaikan sehingga 8%. ETH, ADA, MATIC, DOT, XRP, BNB, DOGE, TRX, AVAX, dan LTC juga didagangkan hijau.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat